Demissionair advies: Ga op de knieën.

Bert Hinnen uit Wijhe heeft een revolutionair idee voor de toekomst van ons land.

Interessant? Deel het artikel

© Wiki
© Wiki

Ik vond het aan het begin van het nieuwe jaar blijkbaar eens nodig wat aandacht te krijgen. Ook al gebeurde dat niet op een geheel vrijwillige manier. Nog niet helemaal uitgeslapen struikelde ik vroeg in de morgen in een nog schemerige kamer over een stuk meubilair dat ik, eerlijk is eerlijk, niet op de gebruikelijke plaats had achtergelaten. Mijn schuld.

Op zo’n moment lijkt de tijd stil te staan en geef je je over aan de wetten van de zwaartekracht. Je komt pas weer bij zinnen als je in horizontaal gestrekte houding de keiharde confrontatie met de vloer ervaart. Daarbij wordt van de uitstekende lichaamsdelen verwacht (laat ik het voorlopig houden op de voeten, knieën en heupen) dat ze de klap zonder schade opvangen. Dat laatste is helaas niet geheel gelukt. Maar zette mij wel aan het denken.

Maar eerst naar de huisarts voor een deskundige beoordeling van mijn pijnlijk gezwollen knie. Strompelend bereikte ik de stoel voor haar bureau en nog vol van mijn eerdere gedachten begon ik met: ‘Ik wilde bij u even een fout in de evolutie melden’. Niet geheel onverwacht keek ze me vragend aan. Ik was mij ervan bewust dat dit niet bepaald een gebruikelijke openingsvraag was bij een visite en verklaarde mij nader.

‘De oorzaak van mijn klacht is ongeveer twee miljoen jaren geleden ontstaan’, verklaarde ik. ‘We moesten zo nodig rechtop gaan lopen. De andere diersoorten waren verstandiger. Die verhoogden hun zwaartepunt niet, bleven dichter bij de grond en dat voorkwam veel blessures’. Na een spontaan lachje bekeek ze mijn gekwetste lichaamsdeel. Het bleek mee te vallen: een kneuzing. Aanzienlijk opgelucht en ook lichtvoetiger verliet ik de dokterspraktijk.

Toch bleven de eerdere gedachten in mijn hoofd spoken. Stel nu eens dat het meest intelligente wezen op aarde (hoewel ik daar steeds meer aan begin te twijfelen) op handen en voeten was blijven lopen? Hoe zou onze nu behoorlijk ontregelde wereld er dan uitzien? En zouden we dat kunnen terugdraaien?

En zo kom ik tot een welgemeend advies aan ons demissionaire kabinet en de onderhandelaars voor een mogelijk een nieuwe revolutionaire aanpak. Ze hebben blijkbaar alle tijd voor nieuwe ideeën, dus zeker ook wel voor de langere termijn. Hoe heet dat ook weer? O ja, visie!

Kom met een lange termijn ontwikkelingsplan voor het welzijn van de mens in de breedste zin van het woord. Want als we het ergens over eens zijn dan is het wel dat het beter kan.

Visionair einddoel: de mens gaat op den duur weer op handen en voeten lopen!

Technisch gezien is dat heel goed mogelijk. Zet alle wetenschappelijke kennis in. Verschuif de onderwijsbudgetten naar opleiding van onder meer orthopeden, fysiotherapeuten en geestelijke gezondheidzorgers. Uiteindelijk zal dat per saldo veel maatschappelijk en financiële winst opleveren. Ik noem de volgende voordelen:

  • Minder blessures door een lager zwaartepunt van ons lichaam. (Die knie steekt nog wel wat…). Weg volksziekte hernia.
  • Minder inspanning voor zorgverleners. ‘Rolt u maar even op uw zij’. Dus minder zorgkosten.
  • Oplossing van het huisvestingsprobleem door veel minder kubieke meters woning, dus lagere bouwkosten.
  • Snellere motoriek, dus tijdwinst. Ongewild effect: ongewenste migranten kunnen sneller het land weer uit.
  • De mens wordt gelukkiger door meer spontane ontmoetingen op niveau. Het zogenaamde snuffeleffect.
  • Grotere veiligheid. Men gaat minder snel ‘op de achterste poten staan’

Ik wil maar zeggen:

Beste onderhandelaars, ga nu ook eens letterlijk voor elkaar op de knieën en de wereld ziet er in de toekomst veel beter uit. Zoals het met mijn knie inmiddels ook het geval is…

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.