Deelauto’s in openbare ruimte gemeente Raalte

In de openbare ruimte van de gemeente Raalte zijn vier deelauto’s geplaatst. Het is voor het eerst dat er in Raalte, in de publieke ruimte, deelauto’s komen te staan.

Interessant? Deel het artikel

Raalte Greenwheels deelauto

De voertuigen worden aan de Lijsterbesstraat, de Schapenstraat, de Grutto en bij het station neergezet. De deelauto’s worden geplaatst door aanbieder Greenwheels.

Wethouder Ben Nijboer: “We zijn blij dat er nu ook in Raalte deelauto’s in de openbare ruimte aangeboden worden.  Deelmobiliteit past erg goed bij onze ambitie om te verduurzamen. We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van deze vorm van vervoer.”

“Autodelen is voor de inwoners van Raalte niet alleen een oplossing voor als ze een auto nodig hebben, maar het draagt ook bij aan de leefbaarheid van de buurt. De vier deelauto’s zorgen in potentie voor een vermindering van bijna 60 privéauto’s. Dat biedt ruimte voor bijvoorbeeld groen en speelplekken, daar waar nu stilstaande auto’s staan,” aldus Michiel Cuppen, directeur Greenwheels.

Particuliere initiatieven

Het fenomeen deelmobiliteit is niet helemaal nieuw in Raalte. Er zijn een aantal particulieren die hun voertuig als deelauto aanbieden. Deelauto’s in de openbare ruimte waren er echter nog niet in onze gemeente.

Wil je gebruik maken van een deelauto van Greenwheels? Maak dan op de site van de aanbieder een account aan. Vervolgens kun je via een app op je smartphone een auto reserveren. Met dezelfde app open en sluit je ook de auto. Alle deelauto’s hebben een vaste locatie waar je ze op kunt halen en aan het einde van je rit ook weer terugbrengt. Zo hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplek.

Greenwheels monitort het eerste jaar na plaatsing van de deelauto’s het gebruik van de voertuigen. Mocht er voldoende vraag naar de deelauto’s zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat de aanbieder op termijn elektrische auto’s en laadpalen in Raalte plaatst.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden