“De wereld verandert door jouw voorbeeld, niet door jouw mening”

Deze tekst van Paul Coelho staat op het bord bij de wereldwinkel Wijhe. Ook jij kunt de wereld veranderen door bewuster te winkelen: te gaan “wereldwinkelen”. Wij willen als wereldwinkel bijdragen door het verhaal achter producten en producenten te vertellen.

Interessant? Deel het artikel

Wereldwinkelwijhe

Zoals Siddharth Imports die handgemaakte, Fair Trade sjaals, sieraden en tassen uit India importeert.

Geïnspireerd door de manier van leven van deze Indiase prins en zijn benadering van mensen. De reden om voor hen dit bedrijf te starten is om de mensen te helpen hun Fair Trade producten te verkopen, tegen een eerlijke prijs, aan mensen die het concept van eerlijke handel begrijpen.

Zij helpen met de winst van Siddarth Imports een onderwijsproject in India te starten voor kinderen in weeshuizen. Er zal dus een tweeledig voordeel zijn voor de achtergestelde gemeenschap in India. Enerzijds zullen de Indiase ambachtslieden hun producten kunnen verkopen voor een eerlijke prijs en anderzijds profiteren de kinderen in weeshuizen van het onderwijsproject.

In de leerindustrie ontstaan bij de productie veel resten. De ambachtslieden maken van deze resten unieke, kleurrijke leren tassen die ook nog eens duurzaam zijn. Deze tassen zijn in alle soorten en maten te koop in de wereldwinkel Wijhe.

Artikelen met ieder een eerlijk eigen verhaal dat doorverteld moet worden. Kom bij ons binnen om te zien waar een kleine winkel groot in kan zijn.

Wereldwinkel Wijhe, Langstraat 39, Wijhe

www.wereldwinkelwijhe.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Wandelen met Sjaak: Boerenmetworst

Lees verder »

Weerbaarheidstraining voor jongeren

Lees verder »

Nieuwe expositie ‘Wij IJverig’

Lees verder »

Dag van de Ouderen d.d. 05-10-2022

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.