De thuiswerkplek: Met goede bureauLEDlamp kom je al een heel eind

Interessant? Deel het artikel

erik beekman @eigen foto

Deels thuiswerken zal wel blijven. Corona heeft aangetoond dat dat heel vaak wél kan. Dus gaan we eens kijken hoe je zo’n thuiswerkplek nu eigenlijk goed inricht.
Vandaag Erik Beekman van Beekman Elektro. Hij weet alles van goede verlichting.

Door Erik Beekman

Goede verlichting is ook voor thuis op je werkplek erg belangrijk.
– Goede verlichting zorgt dat je zaken die op papier staat makkelijker kunt lezen. Hierdoor heb je minder gauw last van hoofdpijn en kun je je beter concentreren.
– Kijk ook naar de lichtkleur van een lamp. Hoe witter het licht, hoe makkelijker je kunt concentreren. Hoe warmer het licht hoe gezelliger, maar hoe meer slaaphormonen worden gestimuleerd.
– Zorg ook dat je zo min mogelijk last van schaduwwerking hebt, dit werkt niet prettig.

Op de werkplek thuis kun je vaak niet het licht creëren zoals je dat op het werk hebt. Dit komt omdat het lichtpunt in een ruimte vaak in het midden van de ruimte zit en je op kantoor vaak een systeemplafond hebt waar de lampen daar zitten, waar ze moeten zitten. Daarom is het thuis vaak verstandig om gewoon een bureaulamp te plaatsen. Hiermee zorg je in ieder geval dat je het licht voor je hebt en dus weinig schaduwwerking hebt. De lichthoeveelheid is dan al vaak goed, omdat het er kort op de werkplek zit.

De rest ook gelijk op LED
Je kiest natuurlijk voor LED op de werkplek. Het is dan goed om ook in de rest van het huis LED te doen. LEDlampen zijn tegenwoordig niet duur meer, maar besparen wel heel veel stroom. Gloeilampen en halogeenlampen mogen niet meer verkocht worden, echter hebben nog wel veel mensen deze thuis er in zitten.

Als een lamp meer dan 500 uur op jaar basis brand, kun je de aanschafprijs al binnen één jaar terug verdienen via de energiekosten. Een oude gloeilamp van 60 Watt kan vervangen worden door een LEDlamp van 7-8 Watt. Ook gaat een gloeilamp veel minder lang mee. Als u er nu een LEDlamp in doet, gaat deze 15-20 jaar mee.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.