De Sallandse vlinderfotograaf kwam de Berkeneenstaart tegen

Als de Sallandse Vlinderfotograaf een mooie vlinder ziet, moet hij ook altijd denken aan waar die zijn voedsel vandaan heeft. Die voedselbron (de waardplant) moeten we koesteren

Interessant? Deel het artikel

vlinder

Zon en aangename temperaturen kenmerken de afgelopen dagen. Mijn weekend echter werd gedomineerd door hevige koorts. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik een groot deel van mijn tijd slapend heb doorgebracht. Maar ik zou De Sallandse Vlinderfotograaf niet zijn als ik zondagmiddag niet besloot de elektrische fiets te pakken en een rondje Luttenberg te fietsen.

Het was een heel aangename tocht en ik genoot volop van de warmte die de stralende middagzon mij bezorgde. Eenmaal aangekomen in Luttenberg zocht ik een schaduwrijke plek op om even tot rust te komen, toen mijn oog plotseling op een prachtige vlinder viel: een Berkeneenstaart!

Deze algemeen voorkomende nachtvlinder komt verspreid over heel Salland voor, maar hem aantreffen blijft een fantastische belevenis. Berk dient als voornaamste waardplant van de Berkeneenstaart (els in mindere mate). Je kunt hem waarnemen van eind april tot eind augustus in twee generaties.

Door bomen zoveel mogelijk met rust te laten en het onnodig kappen van gezonde bomen een halt toe te roepen, dragen we bij aan een positieve impact op de insectenrijkdom in Salland.

De Sallandse Vlinderfotograaf maakt deze rubriek voor Stichting Salland Zoemt

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.