‘De Sallanders’ gaan op weg naar Gambia

Op zondag 29 januari 2023 gaan "De Sallanders" op weg naar Gambia om daar, maar ook onderweg in Marokko, Mauritanië, Senegal de Sallandse vlag te plaatsen. Een Sallandse bijdrage voor dit project waarvan alle gegevens in hieronder vermeld staan staan is van harte welkom.

Interessant? Deel het artikel

sallanders 230125 portret

De Sallanders (Johan Wispels en Herman Hekkert) gaan 29 januari 2023 hun start maken bij de GoforAfrica tocht naar Gambia. De reis is ruim 7700 km ! Van Luttenberg via GoforAfrica in Bakel naar Tanji in Gambia met een groep van 25 auto’s.

Johan wilde altijd al een lange rit maken met een 4WD naar Afrika door de woestijn en ook iets doen voor de samenleving daar. Dat past helemaal bij de tocht van “GoforAfrica”. Herman was al drie keer in Gambia. De vriendelijkheid van de mensen, hun altijd vrolijke lach en het alles delen met elkaar heeft hem getroffen.

Gambia is een arm land en inkomsten zijn grotendeels afhankelijk van het toerisme. Zeker in het binnenland is nog grote armoede. Goed onderwijs is niet vanzelfsprekend en schoon drinkwater ook niet. Wij ondersteunden al met vele dozen gebruikte kleding, schoenen, mobieltjes, PC’s etc. via “Gambia4You”.

Nu gaan we een groter nieuw avontuur aan, en rijden een Landrover naar Gambia die daar wordt geschonken aan de lokale afdeling van de Stichting GoforAfrica. Zij ondersteunen daar artsen, technisch onderwijs en ziekenhuizen.

Doelen

Steunen van de Stichting “GoForAfrica” is het doel. De Stichting organiseert de reis van Nederland naar Gambia al meer dan 15 jaar. Vele auto’s en goederen zijn al gebracht alsmede ook het overdragen van kennis en kunde en het organiseren van stages voor ROC studenten op technische scholen in Gambia. Nu wil GFA verder met Afrikaanse projecten door middel van blijvende structurele hulp, en onder begeleiding van een school een Technical Training Centre bouwen in Bakau in Gambia. Zie de uitgebreide verslagen op hun site.

Hoe kunt u ons steunen ?

U kunt ons sponsoren door middel van een bedrijfssticker op onze auto.

  • € 25,00 = een sticker in A-5
  • € 60,00 = een sticker in A-4
  • € 120,00 = een sticker in A-3

Maar ook een sticker naar wens is mogelijk, alles is bespreekbaar. U kunt deze sticker zelf aanleveren of wij laten deze voor u tegen betaling drukken.

Ook kan sponsoring per km: € 1,00 en u kunt zoveel kilometers sponsoren als u zelf wilt.

Of de brandstof :

  • € 5,00 = 1 kannetje diesel
  • € 10,00 = 2 kannetjes etc etc

Wij staan open voor veel ideeën. Uw sponsoring hoeft niet altijd in geld, maar kan ook in natura en goederen zijn. Voor de reis, die 21 dagen duurt, hebben we spullen nodig en eten. Denk maar aan gewoon kamperen.

Een vrije gift mag natuurlijk ook altijd !

Wij zijn ook daar er erg blij mee.

Te denken valt aan oude mobieltjes of laptop

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *