De “Passion” Luttenberg: de kaartverkoop is begonnen

Op 6 april (Witte Donderdag) wordt in de sporthal van Luttenberg de Passion uitgevoerd. Houd ons platform en Facebook in de gaten! De kaartverkoop is begonnen.

Interessant? Deel het artikel

Passion Luttenberg 02 kruis

In 2 voorstellingen (‘s middags en ‘s avonds) wordt op eigentijdse wijze en met Luttenberg als decor het lijden en de kruisiging van Jezus verbeeld en bezongen.  Het kruis van Jezus dat anno 2023 ook symbool staat voor al die andere kruizen die opgericht worden in onze samenleving, kruizen die mensen opgelegd  krijgen en moeten dragen of ze willen of niet. Het kruis van ziekte en dood, oorlog en armoede, verdriet en eenzaamheid. Al die kruizen komen samen in de Passion. En daarmee is de Passion een actueel verhaal van herkenning en bemoediging voor iedereen die te lijden heeft, voor iedereen die gepest wordt, voor iedereen die slachtoffer is van haat en geweld, voor iedereen die een kruis heeft te dragen.     

De Passion  van 2023 in Luttenberg heeft ook een subthema meegekregen: “Kan ik iets voor je doen?”. Liefde was de centrale boodschap van Jezus. Hij keerde zich letterlijk en figuurlijk om naar mensen om hen op te richten uit hun misère, om hen met raad en daad bij te staan. Niet alleen Luttenberg maar onze gehele wereld anno2023 kan die liefde wel gebruiken. Hopelijk worden mensen door de voorstelling gestimuleerd in hun eigen omgeving om te zien naar anderen en hen te vragen: Kan ik iets voor je doen?

Het wordt op 6 april de derde keer dat de Passion in Luttenberg wordt uitgevoerd. Net als de voorgaande keren wordt de Passion (voor en achter de schermen) uitgevoerd door mensen uit of verbonden met Luttenberg.

Vermeld mag ook worden dat de muziekkeuze bestaat uit hedendaagse liederen die vertolkt worden door een gelegenheidskoor en muzikanten uit Luttenberg.

Kaartverkoop

Losse kaartjes voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij supermarkt “Coop” Alfring in Luttenberg voor € 15,-. Daarnaast zijn er kaartjes te bestellen via ghmlammers@gmail.com.

Op de mail vermeld u naam en adres + middag- of avondvoorstelling + het aantal kaartjes. Daarna krijgt U een betaalverzoek per mail + banknummer (€ 15,- per kaartje + € 1.05 verzendkosten).

Na betaling worden de kaartjes naar u thuis gestuurd.

Mannelijke koorleden

De afgelopen tijd is er volop gehoor gegeven aan onze oproep om deel te nemen aan het gelegenheidskoor van de Passion Luttenberg. Daar zijn we ontzettend blij mee. Door de hoeveelheid vrouwen die zich hebben aangemeld zijn we specifiek nog op zoek naar mannelijke koorleden. Kunt u zingen en vindt u het leuk om mee te zingen, meld u dan aan via thepassionluttenberg@gmail.com. Opgeven kan nog tot en met 12 februari.

Vrijwilligers

Ook zijn we nog op zoek naar vrijwilligers voor het op- en afbouwen van de Passion in de sporthal. We zijn mensen nodig vanaf zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april. Het gaat onder andere om het ophalen, plaatsen, demonteren en terugbrengen van het podium, en het opbouwen en afbouwen van de vloer en tribune. Maar denk ook aan andere klusjes voor zowel vrouwen als mannen.

Geef aan welke dag je beschikbaar bent via ghmlammers@gmail.com of 0620803431.

Voorbereiding

In november 2021 zijn we begonnen met de voorbereidingen. Eerst met z’n zessen en daarna is de verteller en schrijver van het verhaal toegevoegd aan de crew. Alle muzikanten/spelers/koorleden komen uit Luttenberg en omstreken. Spelers en verteller zijn persoonlijk door de werkgroep gevraagd en deze zijn allemaal Luttenbergers.

Het gelegenheidsorkest (25 personen) word gevormd door leden van muziekvereniging “De Bergklanken” en accordeonorkest “Accordeola” aangevuld met een drummer en toetsenist. Via krant/bladen/sociale media hebben we mensen gevraagd om zich via onze mailbox te melden voor het gelegenheidskoor (40 personen). Waarna we ze een bevestiging sturen. Orkest en koor staan o.l.v. Herma Jalink. De leeftijd van alle deelnemers varieert van 30 t/m 70 jaar. We repeteren 9 dinsdagavonden in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Op enkele zaterdagen in febr./maart worden er in Luttenberg opnames gemaakt die tijdens de 2 voorstellingen worden gebruikt tijdens de uitvoering.

De opbouw in de sporthal in Luttenberg begint op maandag 3 april 2023 met het leggen van een brandwerende vloerbedekking om de sportvloer te beschermen. Daarna het podium erin bouwen zodat we dinsdagavond de één na laatste repetitie kunnen houden. Op woensdag een tribune bouwen en de 450 kuipstoeltjes plaatsen. Ook word deze dag licht en geluid geïnstalleerd. Als dit alles gelukt is word er ’s avonds de generale repetitie gespeeld.

Houd de informatie op ons platform en Facebook in de gaten!

 

Hier in Luttenberg website

 

 

Facebook de Passion

 

In je agenda: Witte donderdag 6 april 2023 twee voorstellingen van de Passion.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “De “Passion” Luttenberg: de kaartverkoop is begonnen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.