De narcissen staan vrolijk in bloei, maar daar was wel wat gif voor nodig

De narcisjes in Raalte staan er weer mooi bij. Er moest wat gif over de bollen, maar dan heb je ook wat.

Interessant? Deel het artikel

bollen narcissen 230329

Raalte plant giftige bloembollen. Omdat het sneu is voor vrijwilligers als ze bollen planten die niet allemaal opkomen, is ook afgelopen plantseizoen weer gekozen voor niet biologische bollen waar bakken vol landbouwgif op moeten. Onderzoek komt steeds dichter bij het bewijs dat je van dat landbouwspul parkinson krijgt, aannemelijk is het al lang.

De bollen werden door de gemeente gekocht op verzoek van de gemeentelijke Werkgroep Groene Agenda. IVN en Salland Zoemt waren tegen de niet-biologische bollen. WBE (de jagers), Groei&Bloei en de Broeklandse afvaardiging in de Groene Agenda waren voor. Zij hebben zich laten misleiden door de term ‘Planet Proof’ waar de bollen wél aan voldeden. Die marketingterm zegt iets over hoe de bollen verbouwd en verpakt worden, maar zegt niks over gifgebruik en de bodem waarop de bollen groeien. We schreven er eerder al een Salland deze Week over.

Wat je ook van landbouwgif vindt, het is bedoeld om natuur (insecten, wormpjes, schimmels) te doden die invloed heeft op de bollen. Er wordt voor niet biologische bloembollen 125 kilo pesticiden gebruikt per hectare. Ter vergelijk: op snijmais gaat 2 kilo pesticiden.

Het kan ook anders, als je maar wil. Vraag dat maar aan de Biologische bollentelers John en Johanna Huiberts: “Goedkoop bestaat niet, dat gaat altijd ten koste van iets.”

Maar wat je er ook van vindt: ze staan er vrolijk bij, de narcissen in Raalte.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.