De fietser krijgt voorrang, want we moeten gezonder leven

Interessant? Deel het artikel

fietssnelweg f35
@www.fietssnelwegf35.nl

Overijssel gaat extra investeren in slimme fietsvoorzieningen in Overijssel. Het doel is fietsen aantrekkelijker te maken door slimme fietsoplossingen toe te voegen aan de bestaande fietsinfrastructuur.

Overijssel kent als de fietssnelweg F35 die Enschede al tot Nijverdal verbindt en er zijn plannen die door te trekken tot aan Zwolle. Fietsen naar je werk gaat dan in veel. meer gevallen sneller dan alleen in je autootje bumper klevend in een file te staan. Er wordt nu ook gekeken naar hoe ICT-oplossingen het fietsen kunnen stimuleren door het veiliger, sneller, comfortabeler en gemakkelijker te maken. Je kunt daarbij denken aan fietsverkeerslichten die sneller op groen springen als er veel fietsers aankomen, deelfietsen beschikbaar stellen op stations en bedrijventerreinen en onveilige fietsoversteken beveiligen met waarschuwingslichten als er fietsers aankomen.

Door corona weten we dat we gezond moeten blijven

“De extra investering in slimme fietsoplossingen moet gezien worden in een breder plaatje” aldus gedeputeerde Bert Boerman. “We investeren al vele miljoenen euro’s in infrastructuur voor fiets en verkeersveiligheid. De slimme fietsoplossingen komen hiervoor niet in de plaats maar zijn juist een extra investering om het fietsen in de provincie verder te stimuleren. Corona heeft iedereen doordrongen van een gezondere leefstijl, en fietsen past daar heel goed in, of het nu naar het werk is of recreatief.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.