Dankzij NLDoet is “Veermans Hof IJsselflora” weer klaar voor publiek

Tijdens NL Doet en afgelopen zaterdag is heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” door zo’n 20 personen weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.

Interessant? Deel het artikel

veermans hof ijsselflora

Kent u de heemtuin nog niet? Kom dan een wandelingetje maken door deze tuin aan de Bongerd in Wijhe! Naast veel wilde planten zijn er ook een vaste groentetuin, een “dierentuin”, een eetbare plantentuin, een vlindertuin, een Vroom hoekje en nog veel meer.

Door de lentezon komt  heemtuin weer langzamerhand tot bloei en is elke dag geopend. De Holwortel, Voorjaarshelmbloem, het Longkruid en de Wilde narcis fleuren de tuin al weer op. Ook de Voorjaarslathyrus en het Wildemanskruid zullen binnenkort weer bloeien. U kunt er vrij rondwandelen en vanaf een bankje genieten van de tuin.

Op vrijdagavond 21 april houden we de eerste rondleiding met proeverij van dit seizoen.

Programma

Vanaf donderdag 16 maart en woensdagavond 29 maart wordt er weer wekelijks in de heemtuin gewerkt door vrijwilligers. Informatie: zie de website van IVN-afdeling de Grutto: https://www.ivn.nl/afdeling/olst-wijhe/

Voor grote of kleine groepen kunnen er rondleidingen op maat aangevraagd worden.

Informatie

Neem contact op met Annet van der Veen 0570-523937  heemtuin@ivn-olst-wijhe.nl

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden