Dalfsen voert statiegeld op blikjes nu al in

Interessant? Deel het artikel

'@statiegeldalliantie blik statiegeld yes we can plastic
'@statiegeldalliantie

Pas eind 2022 gaat het landelijk in: maar WaardeRing-partner gemeente Dalfsen is al op 1 juli begonnen met statiegeld op blikjes. Tegen een kleine vergoeding kunnen Dalfsenaren hun blikjes inleveren bij Kringloop Noggus&Noggus.

Statiegeld op blikjes ging daarmee in Dalfsen gelijk in met de landelijke invoering van het statiegeld op kleine flesjes. Wethouder André Schuurman leverde het eerste blikje in bij het kringloopbedrijf: ‘Stap voor stap werken we toe naar een duurzame leefomgeving. Hergebruik van grondstoffen en het voorkomen van zwerfafval draagt hieraan bij. Daarom ondersteunen we dit initiatief voor statiegeld op blikjes graag.’ Per blikje is er een vergoeding van 15 cent statiegeld of 30 cent shop tegoed bij de kringloopwinkel.

Speciaal voor inwoners

Robin Drost, bedrijfsleider bij Noggus&Noggus in Dalfsen: ‘We zamelen drankblikjes in die men heeft gekocht in winkels, maar liever nog blikjes die men heeft opgeraapt uit de natuur. Aan de actie kunnen alleen inwoners uit de gemeente Dalfsen deelnemen. Ook maatschappelijke instellingen zoals kerken, scholen en verenigingen mogen meedoen.’

Maximale hoeveelheid

Het is de bedoeling dat alleen gebruikte blikjes uit de gemeente Dalfsen worden ingeleverd. Grote hoeveelheden blikjes van buiten de gemeente Dalfsen worden geweigerd. Een persoon kan per keer maximaal 10 blikjes inleveren. De vergoeding is dan 1,50 euro of een Noggus&Noggus waardebon van 3 euro. Deze waardebon kan ook aan iemand anders worden geven of in de collectebus op de balie worden gestopt voor mensen die dit beter kunnen gebruiken.

Duur actie

De actie stopt als het statiegeld op blikjes landelijk van start gaat op 1 januari 2023 of als het actiebudget op is.

Artikel overgenomen van Waarde-ring.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.