Dagklad: NS-service

Dagklad columnist Marius Jaspers en zijn muze hadden een prachtige ervaring met de service van een NS- medewerker toen ze de laatste trein zouden missen.

Interessant? Deel het artikel

210420Kees
(c) PxHere

Woensdag trad de huisdichteres *** op in Amsterdam. Het ruim gekozen reisschema moest ons rond middernacht thuis brengen. Direct op CS ging het al mis: geen machinist.

20 minuten te laat tuttelden we weg. Een conducteur stelde ons gerust. Geen paniek, de verkeersleider in Amersfoort zou de aansluiting naar Deventer garanderen, etc. Helaas, die trein bleek toch vertrokken. Deventer werd daarmee onbereikbaar. Een laatste intercity naar Zwolle reed nog wel, maar de laatste 17 km naar Wijhe zouden met de taxi moeten. Wij (moe, nee bekaf) vatten het allerminst filosofisch op.

Ergens tijdens de reis meldde zich een conducteur met een nodeloos monter: ‘Goede avond!’ Gesoigneerd, pet fier op het hoofd, zorgvuldig getrimde grijze krulsnor. Daar stond ie, de verpersoonlijking van alles wat de NS ons had voorgeschoteld aan vertraging, miscommunicatie en non-informatie. Goede avond? Ik foeterde dat de meningen daar verdeeld over waren. Hij vroeg vriendelijk wat er aan schortte. Ik gaf een beknopte samenvatting van onze NS-gerelateerde tegenspoed, waarop hij even nadacht. “Ik doe u een voorstel.”

Zijn snor wipte op van voorpret. ‘Dit is mijn laatste dienst. Ik woon in Diepenveen. Wijhe ligt op de route…?’ Onze redder gaf ons een lift over de N337. Onderweg vertelde hij over zijn jaren als hulpverlener bij de daklozenopvang op verschillende locaties. ‘Daarna schrik je niet meer van een paar aangeschoten pestjochies zonder kaartje.’ Over zijn baan had hij niets te klagen. Hij kwam oorspronkelijk uit Zuid-Limburg, had ooit ook pastoraal werk gedaan, was celibatair (wel een kat), had de Vierdaagse gelopen, wilde nog naar Santiago de Compostella en.. en… en… Het was niet dat hij leegliep. Hij zat goed in zijn vel en stond onverbitterd in het leven. De verhalen bleven komen tot we na een kwartier, licht overrompeld, werden afgezet bij de voordeur.

Dit was vorig jaar

*** Aan de fraaie nieuwe website van de huisdichteres wordt de laatste hand gelegd, maar er staat al veel dat erg de moeite waard is (geluidsfragmenten, filmpjes, en de nieuwe kaartenset. Zie www.sylviahubers.nl

Website Dagklad

Marius Jaspers

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Dagklad: NS-service”

  1. Avatar
    Bert te Wierik

    Ik herken oud collega Nico. De enige conducteur met pet én snor. Dienstbaar en, immers pastoraal geschoold, voor de duvel niet bang. Goeie gast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Dagklad: Andere NS-stations…

Lees verder »