Dagklad: HG voor alles

Dagklad columnist werd desperaat toen hij voor het vak met HG schoonmaakmiddelen stond in de supermarkt.

Interessant? Deel het artikel

dagklad 230523 HG schoonmaak

Het begon weer eens in AH. We waren bijna bij de kassa toen de huisdichteres besloot dat ze nog even terug de winkel in moest voor verse kurkuma of behaarde geitenkaas. Ik drentelde ondertussen verloren rond bij de HG-collectie.

Voor alle duidelijkheid, ik houd meer van aangename aroma’s dan van putlucht. Goor vind ik vies, wat bevlekt is dient gekuist en als ik moet kiezen tussen hygiënisch en ziekteverwekkend heeft het laatste heus mijn voorkeur. Nee sorry, het eerste. Dus in principe onderschrijf ik alles waar HG naar streeft. Properheid, glans, welriekendheid.

Niettemin, heiligt het doel de middelen?

ALLE middelen? HG maakt meer dan 300 verschillende producten!

Op hun website kijk ik geïntrigeerd rond. Wat zijn er wonderbaarlijk veel noden en problemen in en rond het huis. En voor wie tijdelijk zonder zit is er een pagina ‘Inspiratie nodig?‘ Je laat de cursor over een afbeelding van keuken of badkamer glijden en op voor mij volstrekt willekeurige plekken lichten schoonmaakproducten op.

Het is een beetje als kinky seks; mensen zoeken bevrediging in onvermoede hulpmiddelen. Neem nou (ik bewaar die seksuele perversiteit voor een volgende keer) HG Zonneschermreiniger, HG Strijkboutreiniger, HG Schoendeo(dorant), HG Natuursteen Aanrechtbladreiniger, HG tegen stinkende vuilniszakken, Zweetvlekkenverwijderaar (van HG), HG Kroonluchterreiniger, HG Kachelruitjesreiniger, HG Stofzuigerluchtverfrisser. En dan nog een slordige 290. Zoek zelf je favoriet!

Hoe ziet het ideale HG-klantenprofiel eruit? Ik stel me een rusteloos wezen voor, het eigen territorium constant ontvettend, ontkalkend, ontsmettend. Een medemens die voortdurend in de hoogste staat van paraatheid verkeert. Het reukvermogen van een afgestudeerde speurhond, de paranoia van Poetin en energie van een Duracel-konijn. Een type dat ik persoonlijk tegen iedere prijs op veilige afstand zou willen houden (desnoods met een gespecialiseerd HG-product als HG-HG-multigebruiker-bestrijder).

HG opereert vanuit Almere. Daar, in het zenuwcentrum, wordt nagedacht over minieme gaatjes in de markt die ze tot op heden over het hoofd hebben gezien. Specialisaties binnen specialisaties. Het is of de wapenindustrie een speciaal pistool ontwikkelt om soldaten met bloemkooloren uit te schakelen; en één geweer ontwerpt waarmee je x-benen makkelijker raakt en een ander geweer voor o-benen.

Uitbreiding van het imperium zal niet eenvoudig zijn met 300 producten. Het enige wat ik zo gauw kan bedenken is een soort HG-incest. De catalogus vermeldt al HG Vlekkenspray, HG Vlekkengel (voorbehandeling), HG Vlekken Voorbehandeling Extra Sterk en er is de (voorlopig) zevendelige Vlekweg-reeks met 50 ml per flacon. Maar wat te doen als je HG-magnetronreiniger hebt gemorst op je favoriete poloshirt? Of als een scheutje HG tegen Fruitvliegjes terechtkomt in je koffiezetapparaat?

Zojuist heb ik even geteld: we hebben HG Ontstopper in huis en Tapijtreiniger (ongebruikt). Nou, ik ga maar eens een vochtig doekje ter hand nemen en kijken of ik misschien ergens een vingerafdruk kan vinden op een steriel glimmend oppervlak.

Website Dagklad

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.