Dagklad: Bermspoken

Een krasse uitspraak als ‘de enige goede zonnebloem is een dode zonnebloem’ wil Dagklad columnist Marius Jaspers niet voor zijn rekening nemen.

Interessant? Deel het artikel

Heino
Heino

Tegelijk, voor een veld van die vitale, streberige, knalgele Becel- of Van Gogh-zonnebloemen knijp ik zelden in de remmen, zoals ik dat gisteren wel deed langs een berm bij Heino.

Dor, star en geblakerd stonden ze daar, een droeve processie. De meeste met gebogen of geknakte koppen, een enkeling hield de schijn op dat het nooit winter zou worden.

 

Allerzielen was dichtbij, er was weinig fantasie voor nodig om er een samenscholing van overledenen in te zien, onverzoend met hun lot.

Of (vooruit!) een invasie van stakerige buitenaardse wezens die zich overdag koest hielden. Pas na het vallen van de duisternis zouden ze de duizenden sensoren in hun pitjes in werking stellen en de wijde omgeving afgrazen op zoek naar zwakke plekken in onze afweer.

Ik wachtte het niet af, fietste vrolijk verder en verbaasde mij over wat er zo laat in het jaar allemaal nog wél bloeide langs de kant van de weg.

Website Dagklad

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *