Dagklad: Andere NS-stations…

Dagklad columnist Marius Jaspers kan de NS niet helemaal volgen.

Interessant? Deel het artikel

Dagklad 230517 afval NS stations

Om een reden die mij ontgaat, maakt de NS op NS-stations reclame voor NS-stations. Je zou hopen dat de NS-stations de beste reclame voor zichzelf waren, maar los daarvan… als je per se reclame voor treinstations wilt maken, doe het dan in een parkeergarage of bij een benzinestation.

Als autoloos burger reis ik vaak vanuit station Wijhe. In deze meimaand zit je er gratis op de eerste rang bij de dagelijkse Songfestivals die de lijsters en merels houden op het aangrenzende Landgoed De Gelder. Ik zou nooit op het idee zijn gekomen om te klagen over dat station, maar er knaagt iets sinds die reclamecampagne. Ik ga de precieze teksten niet bij elkaar googelen, maar dit is de strekking:

Op 87 NS-stations zijn watertappunten.
88 NS-stations hebben de monumentenstatus.
Op 23 NS-stations staat een openbare piano.
In alle NS-stations samen zijn 18.572 winkels.
Op 123 NS-stations zijn automatische toiletten (hoeveel stations geen rioolaansluiting hebben staat niet vermeld).

Wij hebben niks van dat alles. Soms lijkt het wel of ze het er in willen wrijven en Wijhe een minderwaardigheidscomplex willen aansmeren. ‘Op 28 stations kun je afval gescheiden weggooien.’

Pal daarnaast staat een prullenbak van een vooroorlogs model, uit de tijd dat het milieu nog lekker schaamteloos vervuild mocht worden. Of is de tekst een aanmoediging om je plastic afval mee te nemen naar een van de 28 stations waar het wel kan worden gescheiden?

Trouwens, om niet negatief over te komen, Wijhe is wel het station met de fraaiste, intrigerendste pylon. Hij staat sinds kort solitair op perron 2 en lijkt erg overtuigd van zijn bestaansrecht. Duidelijk een blijvertje: met betonnen fundering en op vier punten bevestigd met solide bouten. Blufferig, reflecterend rood/wit, dat… dat… dat… uh…

Mij ontgaat de bedoeling ten enenmale. Een blaasinstrument lijkt het me niet (in afwachting van een echte concertvleugel). Een waarschuwing voor gladheid bij een nog aan te leggen watertappunt? Een scheidingspunt voor micro-afval of een hogenood-urinoir? Ik sluit niet uit dat er binnenkort elders in het land posters verschijnen met:

Er is één NS-station met een reflecterende, volstrekt overbodige pylon, die over 150 jaar best eens de monumentenstatus zou kunnen krijgen.

Website Dagklad

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

1 gedachte over “Dagklad: Andere NS-stations…”

  1. Avatar

    Zelf verbaas ik me ook regelmatig over dit soort reclame van de NS zoals laatst over de NS medewerkers. Zie nooit een NS medewerker op station Olst, zo ook is er toilet, koffiebar, piano of iets anders en toch ben ik tevreden. Welk dorp heeft nu een Intercity aansluiting richting Zwolle of Deventer – Roosendaal waarvandaan je heel snel door kan reizen naar het westen of naar Duitsland. Alleen die aparte NS reclames …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *