Dag van de slaap

Afgelopen vrijdag bleek het de Internationale Dag van de Slaap te zijn. Precies op die dag heb ik me verslapen. Is dat de bedoeling?

Interessant? Deel het artikel

slaap

Tegenwoordig is er voor vrijwel alles een aparte dag. Er zijn dagen voor (religieuze) feesten, dagen gericht op beroemde personen en dagen om ons ergens bewust van te maken, zoals Warme Truien Dag. In die laatste categorie valt ook de Internationale Dag van de Slaap, ook wel de Wereld Slaap Dag genoemd. Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar wordt deze dag ieder jaar gevierd op de vrijdag voordat de lente begint.

Slapeloze nacht

Dit jaar was de Internationale Dag van de Slaap op vrijdag 15 maart. Voor mij is de vrijdag een gewone werkdag en dus had ik keurig mijn wekker gezet. Die nacht had ik weinig geslapen, voornamelijk doordat onze dochter van acht maanden veel borstmomenten nodig had. Iets dat ik overigens met alle liefde doe. Toen de wekker ging, dacht ik: nog eventjes blijven liggen. Dat kan prima, die tijd heb ik nog wel. Dat was ook zo, maar dan moet je natuurlijk niet weer in slaap vallen. Of wel, maar dan wel eerst de wekker zetten. Onze dochter sliep vanaf half vijf heerlijk in haar eigen bedje en mijn man is op vrijdag altijd thuis, dus van hen werd ik ook niet wakker.

Verslapen

Uiteindelijk werd ik wakker om kwart voor acht en ik moest om acht uur op het werk zijn. Dat ging ik op de fiets nooit meer redden, dus ik appte mijn collega dat ik een half uur later zou zijn. De auto was natuurlijk een optie geweest, maar ik vind fietsen naar het werk zo fijn dat ik daar veel voor over heb. Toen het tijd was voor de lunchpauze en ik daarbij een ommetje had gelopen, kreeg ik als beloning daarvoor een digitale medaille. Waarom? Omdat ik een wandeling had gemaakt op de Internationale Dag van de Slaap. Juist de dag waarop ik me verslapen had. Ik vraag me af of dat de bedoeling is van deze dag. In ieder geval weet ik nu dat deze dag bestaat en kan ik voor volgend jaar mijn wekker zetten. Of niet …

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.