D66 Raalte blij met aangenomen motie: ‘eerste stap richting een zonneklaar duurzaamheidsbeleid’

Interessant? Deel het artikel

peter moorman

Raalte gaat met de verschillende duurzaamheidsgroepen bespreken hoe de samenwerking tussen hen beter kan, waar meer ondersteuning nodig is vanuit de gemeente en hoe de gemeente haar duurzaamheidsbeleid op een betere manier kan inrichten. Die motie werd dinsdag tijdens de programmabegroting 2021 van de gemeenteraad aangenomen. Op deze manier moet ‘het versnipperde duurzaamheidsbeleid’ aangepakt worden. D66 is blij met deze eerste stap, maar loopt nog niet de polonaise: “het is belangrijk om de vinger aan de pols te houden.”

Het ‘duurzame’ motorblok (D66, GroenLinks en PvdA) was kritisch op het versnipperde duurzaamheidsbeleid van de gemeente Raalte en waar (te) veel wordt gevraagd van de inzet van vrijwilligers. Peter Moorman, fractievoorzitter D66: “De duurzaamheidclubs kunnen het niet alleen. Naast aansturing geven zij aan dat behoefte is aan juridisch advies, tips om subsidies te verwerven of een financiële behoefte om de kosten te dekken. Er komen grote uitdagingen op ons af als je kijkt naar de verandering van het klimaat en onze leefomgeving. Om hier als samenleving iets tegen te doen, is een goed georganiseerde gemeente op dit terrein het minste wat we kunnen vragen.”

Een ruime meerderheid van de raad was het hier mee eens en steunde de motie van D66 die het college opriep om met de verschillende duurzaamheidsgroepen om tafel te gaan en te bespreken hoe de samenwerking tussen hen beter kan, waar meer ondersteuning nodig is vanuit de gemeente en hoe de gemeente haar duurzaamheidsbeleid op een betere manier kan inrichten. Moorman: “D66 zal de vinger aan de pols houden tijdens de volgende stap: het juiste gesprek voeren met de duurzaamheidsgroepen om gezamenlijk te komen tot helder invulling en versterking van het duurzaamheidsbeleid.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.