Cycling met recycling

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper: Fietsen naar je werk in Salland is fantastisch

Interessant? Deel het artikel

saa

Fietsen naar je werk in Salland is fantastisch. De weg die ik afleg gaat langs meertjes, bossen en weilanden vol bloemen. Er zijn meer mensen dagelijks onderweg die de auto liever laten staan.

Leuke kennismaking

Op enig moment begin je de fietsers die je tegenkomt te herkennen. De slome puber die onwillig peddelt naar zijn school in Wijhe; het groepje collega’s die elkaar opwachten en gezellig pratend richting Olst gaan. Grappig hoe dit werkt, het eerste halfjaar herken je nog niemand, daarna begin je vaste fietspaddeelnemers te herkennen. Ineens ga je ze een keer groeten en van de weeromstuit groeten ze nog terug ook.. Hoi! Hallo! Vervolgens wordt dit groeten steeds leuker en komt er elke dag dit vrolijke moment van herkenning.

Natuur

De natuur verandert elke dag en past zich steeds weer aan. IJzige nachten vol mist veranderen in zacht voorjaarsweer met dauw op de weilanden totdat de zon doorbreekt. Dan wordt het juni. We hebben een droogteperiode van meer dan een maand in het hele land. Ik
race nu langs gele dorre hooivelden die eerder nog sappig en frisgroen waren. De boeren hebben hun hooi al vroeg binnen dit jaar. Omhoog schietende bloeiende graspollen zijn er volop langs de route.

Hooikoorts

Ineens ben ik de klos. Bingo. Hooikoorts. Best lastig, dit fenomeen… het is een gevoel van 100 chronische muggenbulten in mijn neusvleugels die overwoekerd worden door brandend oogvocht. De raderen beginnen onmiddellijk te draaien. Ik vraag me af wat ik er aan kan doen zonder meteen medisch te gaan. We starten met een dr. vogel neusspraytje, dat helpt wel wat. ’s avond douchen om te ontpollen helpt ook mee. Dan bedenk ik dat er ergens nog een stapel werkloze mondkapjes in een la ligt te verstoffen. Eureka.

De volgende fietsdag waan ik me weer in coronatijd. Mondkap op en gaan. Het helpt! De collega fietsers groeten als altijd en ik bedenk me dat ik een nieuwe bestemming voor de mondkap heb.

“Cycling met recylcing…het is een wereld van verschil.”

 

Website Proper Art

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Unieke Boom

Lees verder »

Joke Proper: Rotan of riet

Lees verder »

Joke Proper: Logeren

Lees verder »

Joke Proper: Kukident

Lees verder »