Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven

Interessant? Deel het artikel

theater cultuur

Nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten inspelen op de coronamaatregelen, bieden provincie Overijssel en Cultuurfonds Overijssel een helpende hand. Per januari 2021 is de corona-investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven geopend. Stichtingen en verenigingen die werkzaam zijn op het gebied van cultuur in Overijssel én voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, kunnen €500 tot tot €2.500 aanvragen voor investeringskosten om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Gedeputeerde Roy de Witte is blij met de ondersteuning voor deze initiatieven: “Met deze investeringsregeling kunnen we culturele initiatieven een steuntje in de rug geven om in te spelen op de maatregelen. Ik zie allerlei creatieve oplossingen ontstaan om -op afstand- toch samen iets te kunnen ondernemen. Want juist die kleine initiatieven, die in de haarvaten van onze samenleving zitten, maken dat het samenleven in Overijssel zo mooi is.”

Extra ruimte, spatschermen of technische middelen

Een koor die extra repetitieruimte huurt om op anderhalve meter te kunnen repeteren, de aanschaf van audiovisuele middelen of technische middelen om de cultuurbeleving op afstand te vergroten of de aanschaf van applicaties voor het managen van bezoekersaantallen. Het is een greep uit de voorbeelden die in aanmerking kunnen komen voor deze corona-investeringsregeling.

Culturele stichtingen en verenigingen

De regeling is bedoeld voor culturele stichtingen en verenigingen die in de provincie Overijssel zijn gevestigd, die voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel én die geconfronteerd worden met coronakosten. Een aanvraag indienen kan via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.