‘Consumenten met zonnepanelen willen maximaal 3.000 euro betalen voor thuisbatterij’

De thuisbatterij komt er aan. Meer dan de helft van Salland denkt er aan er een te kopen.

Interessant? Deel het artikel

thuisbatterij accu 230201

Zes op de tien Nederlanders is van plan al binnen twee jaar een thuisbatterij aan te schaffen. Tenminste, als die niet meer dan 3000 euro kost.

Dat zoveel mensen een accu willen, is wel logisch. Omdat de overheid van plan is de subsidie af te schaffen die jij krijgt als je je stroom verkoopt aan de energiemaatschappij (saldering), wordt het veel rendabeler zoveel mogelijk van je eigen stroom te gebruiken in plaat van het terug te leveren.

Als je alle artikelen in ons dossier over de thuisbatterij wil lezen, klik dan hier. Heb je vragen of wil je zelf een verhaal toevoegen: plaats dan een reactie of stuur ons een mail naar info@hierinsalland.nl

Maar anders dan bij een auto, een vakantie of de studie van je kinderen, kijken we bij energie-uitgaven altijd eerst naar de terugverdientijd. Ontwrichtende gevolgen van fossiele brandstof hoef je niet privé te betalen, die lasten dragen we met ons allen. Dus kunnen we het ons veroorloven alleen maar de kosten voor ons zelf te kijken.

Via saldering heeft Nederland er voor gekozen ons te stimuleren zonnepanelen te kopen, andere landen kozen er voor de thuisaccu goedkoop te maken, waardoor  overigens óók de aanschaf van zonnepanelen interessant werd. Wij lopen daarom Europees ver achter op de ons omringende landen. Maar als de prijs van de accu dus nog iets omlaag gaat, staan we aan de vooravond van een inhaalslag.

61 Procent is dan van plan tussen nu en 2025 een accu aan te schaffen!

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.