Congres Natuurlijk! Natuurlinclusief bouwen doe je zo! (online)

Interessant? Deel het artikel

grasdak

De aandacht en ook het draagvlaak voor natuurinclusief bouwen groeit. Dat is een hoopgevende ontwikkeling en een belangrijke impuls voor meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Tegelijkertijd zien we dat in de praktijk ‘groen’ nog te vaak een sluitpost is bij bouwprojecten. Investeren, kennisdelen, netwerken, het blijft daarom belangrijk om van natuurinclusief bouwen het nieuwe normaal te maken. Daarom op 19 november het Congres Natuurlijk!

Door de partners van het congres

ln een dagvullend programma hoor je over nieuwe ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden. En er zijn allerlei mogelijkheden om te netwerken en je vragen voor te leggen aan sprekers en andere deelnemers.

Vorig jaar november vond het eerste congres Natuurinclusief bouwen plaats. Professionals uit allerlei sectoren, van provincies en gemeenten tot projectontwikkelaars en ecologen, verzamelden zich om zich te laten inspireren, samenwerkingen te smeden en vooral te werken aan een gezondere leefomgeving voor mens en natuur. Bezoekers beoordeelden het congres met een 8! Dat gaan we dit jaar evenaren. Dus, ben jij er dit jaar (weer) bij? Je vindt hier het programma en de mogelijkheid je aan te melden.

Wat kun je verwachten?
In het congres komen de volgende thema’s aan bod:
– Ecosysteemdiensten en het belang van integraal werken op de thema’s natuur, wonen, werken en gezondheid.
– Wat levert Natuurinclusief bouwen ons eigenlijk op? Wat zijn de baten voor natuur en leefomgeving?
– Inspirerende voorbeelden uit de praktijk, geleerde lessen, geslaagde bewonersinitiatieven en innovaties geven concrete handvatten voor natuurinclusief bouwen.
– Workshop de nieuwe Omgevingswet en natuurinclusief bouwen

Deelnemers worden door Rik Onderlinden van Stimuland en Martijn Wubbolts van Natuur en Milieu Overijssel meegenomen in de Omgevingswet, die per 1 januari 2022 van kracht wordt. Hoe ziet het juridisch kader er uit voor de planning van de fysieke leefruimte en wat zijn de risico’s en kansen voor biodiversiteit en natuurinclusief bouwen? Overijsselse voorbeelden leveren ideeen en inspiratie om zelf aan de slag ta gaan.

Workshop Geef biodiversiteit een gezicht
Max Beijneveld stadsmaker en Martijn Wubbolts van Natuur en milieu Overijssel lichten het nieuwe project “Buur Natuur” toe. Met dit project stimuleren we de lokale krachten en netwerken waardoor biodiversiteit dichtbij en tastbaar wordt. Met deelnemers brengen we kansen en partners in beeld om het project verder te laten groeien.

Natuurlijk! een initiatief van
Het congres is een initiatief van provincie Overijssel, IVN Natuureducatie, DuurzaamDoor, Natuur & Milieu Overijssel, Natuur voor Elkaar, Het Oversticht, Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging en wordt georganiseerd door Acquire Publishing.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.