Compenseer je vlieg-CO2

Interessant? Deel het artikel

zwaan vliegen co2

Vliegen is een grote vervuiler. Maar dat moet je wel in perpectief zien. Een vliegtuig stoot een boel uit, maar jouw uitstoot is niet meer (en niet minder) dan het geheel, gedeeld door het aantal personen in het vliegtuig dat er mee van A naar B gaat. Een auto stoot minder uit, maar je moet die uitstoot ook met veel minder mensen delen.

Aanschaffen van ‘dingen’ en jouw dagelijkse eetpatroon zijn ook een grote CO2-uitstoot. En dat valt niet te delen. Want dat doe je in je eentje. Zie deze recensie voor de verborgen impact van de dingen die je doet.

Dat is geen advies om gerust het vliegtuig te pakken, het is een zienswijze om de reeële uitstoot neer te zetten. We kregen dat inzicht toegestuurd door een trouwe lezer die vaker mooie invalshoeken stuurt. Voel je vrij dat ook te doen!

De inzender stuurde een calculator mee waarmee je kunt uitrekenen hoeveel het kost jouw CO2-uitstoot weer om te zetten in zuurstof, dus hoeveel het kost bomen aan te planten die jouw zuustof naar CO2 weer van CO2 terug naar zuurstof produceren. En we moeten zeggen, dat viel niet eens tegen. We probeerden een retourtje Dublin en wasren voor een paar euro compensatie klaar.

Dat geeft een ander licht op ‘vliegschaamte’, nogmaals: niet om vliegen aan te moedigen, maar wel om het in perspectief te zetten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.