College van B&W Raalte wil meewerken aan de uitbreiding van bedrijventerrein De Telgen III in Heeten

Bedrijventerrein De Tellegen in Heeten wordt verder uitgebreid. Het college van B&W Raalte heeft hiermee ingestemd.

Interessant? Deel het artikel

kerk heeten

Het college heeft op 31 mei 2022 groen licht gegeven voor de uitbreiding van het bedrijventerrein De Telgen III in Heeten. Het gaat om een uitbreiding van circa 5 hectare. Daarmee wordt voorzien in de behoefte van het lokale bedrijfsleven om uit te kunnen breiden in eigen kern. De behoefte aan bedrijfsgrond blijkt ook uit het aantal geïnteresseerden dat zich nu al heeft gemeld. Geïnteresseerden die zich nog niet hebben gemeld, kunnen contact opnemen met ontwikkelaar Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. uit Rijssen.

Stedenbouwkundig ontwerp

Het plan sluit aan op het bestaande bedrijventerrein De Telgen II. Het nieuwe terrein wordt landschappelijk ingepast door de aanleg van een groenstrook aan de zuidzijde. Verder is er aandacht voor het behoud van fiets- en wandelpaden. Direct omwonenden en ondernemers zijn vooraf gevraagd om te reageren op het plan. Ook worden ze bij de uitwerking van het inrichtingsplan betrokken door de ontwikkelaar.

Vervolg

Nu het college groen licht heeft gegeven, kan de planologische procedure voor de herziening van het bestemmingsplan worden gestart. Het is de planning om later dit jaar het bestemmingsplan af te ronden en in 2023 te starten met uitvoering.

 

 

logo gemeente Raalte

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.