College van B&W en SSH kiezen samen voor het toekomstbestendig maken van sporthal Hoogerheyne in Heino

Hoe ziet de toekomst van sporthal Hoogerheyne in Heino eruit? Uit onderzoek bleek eerder dat er twee opties zijn; nieuwbouw of het bestaande gebouw verbeteren.

Interessant? Deel het artikel

Sportcomplex Hoogerheyne Heino
Sportcomplex Hoogerheyne Heino

De afgelopen periode zijn beide opties verder verkend. Het college van B&W en eigenaar Stichting Sportbelangen Heino (SSH) stellen gezamenlijk verbetering van het huidige gebouw voor.    

De sporthal wordt door veel (sport)clubs gebruikt. Hoogerheyne beschikt over een sporthal, spelzaal, sportkantine en vergaderruimte. Het gebouw is verouderd en daarom is er een plan voor de toekomst nodig. Verschillende onderzoeken en gesprekken leiden tot het voorstel om het bestaande gebouw te verbeteren. Dat betekent dat er onderhoud plaatsvindt en het gebouw wordt verduurzaamd naar energielabel A+.

Wethouder Gerria Toeter: “Er ligt een mooi gezamenlijk voorstel. We vinden het belangrijk dat het dorp kan blijven beschikken over een sporthal en dat we samen kijken naar wat passend is voor de toekomst. Met dit plan kan de sporthal weer 15 jaar vooruit.”

Marcel Jansen van SSH: “Er ligt nu een goed onderbouwd, gedragen en realistisch voorstel op tafel. Hiermee verwachten wij betaalbare (binnen)sport, bewegingsonderwijs en onze maatschappelijke functie in en voor Heino te kunnen blijven aanbieden.”

Convenant

SSH is sinds 2018 eigenaar en exploitant van de sporthal. In een convenant met de gemeente Raalte zijn een aantal doelen opgesteld en afspraken gemaakt voor de toekomst. Vanuit het convenant is ook het benodigde budget van €2,07 miljoen beschikbaar gesteld. De maatregelen hebben een terugverdientijd van 15 jaar.

Besluitvorming

De gemeenteraad bespreekt het plan op 6 maart in een rond-de-tafelgesprek. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je via griffie@raalte.nl aan.

De besluitvorming volgt daarna in de raadsvergadering van 14 maart.

Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentehuis en zijn live te volgen via deze link.

Voortgang

Bij een positief besluit kan eigenaar SSH de voorbereiding starten. De werkzaamheden vinden in dat geval in 2025 plaats.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “College van B&W en SSH kiezen samen voor het toekomstbestendig maken van sporthal Hoogerheyne in Heino”

  1. Avatar

    Goh, dat valt mee, er wordt gerenoveerd en toekomstbestendig gemaakt. Wat gek dat als het over een gemeentehuis gaat er zondermeer uitgegaan wordt van (bijzonder dure ) nieuwbouw.
    Maar ja, bij die onderhandelingen zit geen particuliere partij( eigenaar ) aan tafel…. Mijn idee: zet de ambtenaren die dit voorstel namens de gemeente hebben begeleid ook eens aan tafel bij de werkgroep die de “gemeentehuis plannen” verder ontwikkelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.