Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in nieuwbouwplan in Broekland

Gemeente Raalte gaat het nieuwbouwplan 't Broeck in Broekland realiseren onder CPO.

Interessant? Deel het artikel

Broekland 't Broeck

Nieuwbouwplan ’t Broeck in Broekland gaat de laatste fase in. Deze fase bestaat uit de kaveluitgifte voor 13 woningen. De gemeente Raalte wil de grond aan een lokale CPO-groep verkopen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een vorm van projectontwikkeling, waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

De gemeente heeft samen met Plaatselijk Belang gekeken naar de beste invulling van de laatste kavels in dit plan. Uit verschillende informatiebijeenkomsten blijkt dat de inwoners van het dorp behoefte hebben aan vrijstaande, twee-onder-één kap- en rijwoningen. Dit zal door een groep geïnteresseerden – onder professionele begeleiding – vertaald worden naar een concreet plan voor het gebied.

De gemeente Raalte is van plan om de grond rechtstreeks aan de lokale CPO-groep te verkopen, zodat zij de woningen zelf kunnen realiseren. De lokale CPO-groep voldoet aan de eisen die de gemeente aan de verkoop stelt.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar info.bouwkavels@raalte.nl.

 

logo gemeente Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.