CDA-bestuurder Kleissen: “Boeren moeten ‘het eerlijke verhaal’ onder ogen zien”

"Boeren hebben binnen de wet geopereerd, maar moeten op de landelijke stakingsdag beseffen dat de stikstof-uitstof niet minder omlaag kan. Dat is het eerlijke verhaal."

Interessant? Deel het artikel

boerenprotest

“Ik kan me wel voorstellen dat boeren zich in het pak genaaid voelen” aldus Eric Kleissen, lid van het dagelijks bestuur van het CDA Overijssel. Hij zei dat de dag voorafgaand aan de trekkerprotesten van boeren. “Ze hebben zich ontwikkeld binnen de wetten die ons land daar voor opstelde, en nu worden ze als boer in hun voortbestaan bedreigd.”

Daarmee lijkt Kleissen de kern van het boerenprobleem wel te raken. De beroepsgroep heeft zich in haar ontwikkelingen keurig aan de wet gehouden, niks gedaan wat verboden was, en toch is het nu niet goed.

Maar Kleissen zei op Radio1 ook dat de stikstof toch een onoverkomelijk probleem is dat opgelost moet worden. “Een politieke partij die nu gat zeggen dat het met minder reductie ook wel kan, die spreekt niet de waarheid en kan die belofte ook niet waarmaken.

Kleissen praat daarmee klare taal. Wat hem betreft moet er daarom niet gekeken worden of boeren linksom of rechtsom nog onder de stikstofplannen uit kunnen komen, maar moet er beleid gemaakt worden om boeren zo goed mogelijk te ondersteunen bij omschakeling, inkrimping of stoppen.

Kleissen heeft die omschakeling zelf al gemaakt op zijn melkveebedrijf in Twente. Hij is met zijn zoon kleinschaliger gaan boeren en doet er natuurbeheer bij.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.