Carmel-leerlingen bezoeken Veenhuis vanwege 900 jaar Raalte

Ruim 300 leerlingen van het Carmel College hebben giertankfabriek (maar inmiddels veel meer dan dat) Veenhuis in Raalte bezocht in het kader van 'AgroTechXperience'.

Interessant? Deel het artikel

veenhuis

Tijdens dit evenement in het kader van 900 jaar Raalte, kregen de leerlingen een rondleiding door de fabriekshallen, om ze zo te informeren over het werken in de techniek voor de agrarische sector.

900 jaar Raalte

Het afgelopen weekend stond Raalte met name in het teken van het verleden, met het historisch weekend ‘Van Raelt tot Raalte’.  De agrarische sector is altijd een groot onderdeel van Raalte geweest als plattelandsgemeente en ook in de toekomst zal dit zo zijn. Daarbij heeft de techniek een steeds grotere rol binnen de agrarische sector. Het is belangrijk om in de toekomst voldoende mensen te hebben die technisch onderlegd zijn en willen werken in de technische sector.  Daarom hebben SVgroup, Carmel College Salland en de regiegroep 900 jaar Raalte de handen ineengesloten om samen een evenement voor jongeren te organiseren, dat zich richt op de techniek binnen de agrarische sector.

SVgroup

Sinds 1 januari is Jan Veenhuis in Raalte onderdeel van SVgroup. Het bedrijf levert producten en diensten aan bedrijven en instellingen in de agrarische sector en de gladheidbestrijding. SVgroup ontwikkelt, ontwerpt, produceert en verkoopt haar producten onder de merken Schuitemaker, Veenhuis en Jan Veenhuis; drie premium merken met een rijke historie en internationale verkooppunten en distributie.

AgroTechXperience by Jan Veenhuis

Tijdens de AgroTechXperience konden de leerlingen een aantal machines van SVgroup bewonderen, onder andere een Jan Veenhuis zandkipper, Schuitemaker opraapwagen en een Veenhuis mesttank. Verder kregen ze een rondleiding in de fabriekshallen, waarbij verschillende medewerkers vertelden over de tot standkoming van machines en hun werk bij SVgroup. Ook was er de mogelijkheid om een VR-lasdemonstratie te doen, waarbij de leerlingen (doormiddel van een VR-bril) zelf konden ervaren hoe lassen in zijn werking gaat. Het evenement werd afgesloten met een frietje op het terrein van Jan Veenhuis.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden