Capellenborg College Tour

Interessant? Deel het artikel

capellenborgtour

Dit jaar is het 77 jaar geleden dat de Verenigde Naties is opgericht. In dit kader zullen in een collegetour-achtige setting leerlingen van mavo 3/4 en havo 3, 4 en 5 van de Capellenborg school hun vragen/stellingen kunnen voorleggen aan een panel van 3 gasten, bestaande uit Özcan Akyol (schrijver, programmamaker en columnist), Mart de Kruif (voormalig commandant der Landstrijdkrachten) en kapitein-luitenant-ter-zee Caecilia van Peski (o.a. als specialisatie de Verenigde Naties) met als thema: “77 jaar Vrijheid. Is dat wel vanzelfsprekend?”

De doelstelling is dat er een discussie ontstaat tussen panelleden en leerlingen. De leerlingen zijn voor deze ochtend via hun lessen geschiedenis en maatschappijleer in de afgelopen tijd voorbereid op dit evenement. Door dit evenement hopen wij dat de leerlingen  een bredere kijk krijgen m.b.t. de vrede/veiligheidssituatie in hun directe omgeving maar ook in de wereld want: “77 jaar Vrijheid. Is dat wel vanzelfsprekend?”

De gespreksleider is Jolmer Versteeg (oud leerkracht van de Capellenborg en artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle). Dit bijzondere evenement is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Olst-Wijhe.

Voor dit evenement  is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor overige geïnteresseerden.

Deze zijn gratis te verkrijgen bij:
DA-BOURQUIN
Langstraat 66 – Wijhe.
Tel: 0570-521754
Per persoon kunnen max. 2 kaarten afgehaald worden.

Datum:
Woensdag 16 november
van 11.00-12.00 uur

Locatie: Nicolaaskerk
Kerkstraat 15 te Wijhe.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

De boekwinkel in Wijhe blijft

Lees verder »

Vrouwen van nu in Wijhe

Lees verder »

Nieuws Noaberhuus Olst

Lees verder »

Weer bijzondere marktactie in Olst

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *