Campagne vaccinatie arbeidsmigranten gestart

Interessant? Deel het artikel

arbeidsmigranten vaccinatie

GGD IJsselland richtte de afgelopen drie weekenden in de vaccinatielocaties in Zwolle en Deventer een aantal priklijnen in, speciaal voor arbeidsmigranten. Deze doelgroep bleek lastig te bereiken, maar dankzij een campagne kwamen bijna 150 mensen toch een vaccinatie halen.

Hoewel GGD IJsselland spreekt van een goede start, zijn ze nog niet tevreden. Een hoge vaccinatiegraad is immers belangrijk in de bestrijding van corona. De landelijke vaccinatiecampagne is inmiddels al een heel eind onderweg, maar de arbeidsmigranten blijven moeilijk te bereiken. Ze beheersen de taal slecht en staan vaak niet ingeschreven bij een gemeente. Hierdoor ontvingen ze veelal geen uitnodigingsbrief.

Een klein deel is al wél gevaccineerd, maar zoveel mogelijk mensen uit deze groep te kunnen bereiken, zet GGD IJsselland binnenkort mobiele teams in. Zij gaan naar de grotere woon- en/of werklocaties van arbeidsmigranten om ter plekke voorlichting te geven over het vaccineren.

Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland: “Het is onze taak om iedereen zo goed mogelijk te informeren over coronavaccinaties om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Bovendien voelen we ons verantwoordelijk voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad in onze regio. Helaas zijn er nog steeds mensen die buiten de boot vallen, terwijl ook deze doelgroep recht heeft op een vaccinatie. Op een laagdrempelige manier willen we ook deze mensen de kans geven zich te laten vaccineren.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.