Buuv: “Wij vrouwen willen jullie mannen wel beschermen.” En dat is hard nodig ook!

Interessant? Deel het artikel

kunstwerk heeten buurman buurvrouw

Dag Buurman,

Ach wat smul ik toch van jouw vraag! Of wij vrouwen, jullie mannen tegen jullie zelf willen beschermen. Het antwoord is jaaaaaa dat willen wij maar al te graag! Het punt is alleen dat jullie dat helemaal niet willen. Op Mars hebben jullie namelijk geleerd om overal rivalen te zien en jezelf te laten gelden. Daar lachen wij nogal om, op Venus. Wij lachen sowieso graag veel weg. En wij willen in de basis ook voor een ander zorgen, warm en lief zijn. Daardoor zien jullie ons niet altijd even graag als gelijke.

Inmiddels gaan we behoorlijk down! Jij betreurde het plexiglas en de mondkapjes al. Met deze lockdown zien we zelfs bijna geen plexiglas meer. Het is een vreemde stille wereld geworden. Laat ik voorop stellen dat ik me netjes aan de gestelde regels houd, omdat ik ook wil dat we het virus eronder krijgen. Maar ooooh wat mis ik de feestjes, een gezellige winkelstraat, even een borrel met de buren, een hand bij een zakelijk gesprek. Lachen is bovendien mijn favoriete gezichts-pose, maar daar zie je bar-weinig van met een mondkapje.

Martine Rutte
Zou vandaag anders zijn als we geen Mark aan het roer hadden maar een Martine Rutte? Of Marieke of Marjolein? Een wereldwijde studie toont aan dat er in de 19 landen die door een vrouw worden geleid, significant minder coronabesmettingen en coronadoden te betreuren zijn. Het is een bekend verhaal dat vrouwelijke politici harder voor hun toppositie moeten knokken dan mannen. In de praktijk zijn ze vaak ook hoger opgeleid ten opzichte van de mannelijke collega’s. Maar ze krijgen minder ruimte voor fouten. Ik las nog een rake uitspraak: ‘Als Amerikanen zich afvragen waarom hun sterftecijfer veel hoger is dan in Duitsland, is het misschien omdat de Duitse bondskanselier een specialist is in de kwantumchemie terwijl de Amerikaanse president een presentator was van reality-tv’.

Hoger opgeleid
Er kan toch bijna niemand tippen aan de heldere leiding van bondskanselier Angela Merkel? Merkel zette in op een groot testprogramma, snelle quarantainemaatregelen en ze eiste samenwerking tussen de deelstaten. Vrouwen hebben het vermogen tot verbinden, mensen samenbrengen, contact maken met je emoties en gevoelens. Bij Angela zie je dat terug. Hetzelfde geldt voor Nieuw-Zeeland: premier Jacinda Ardern was ook meteen duidelijk en toonde solidariteit met haar landgenoeten door een vijfde van haar eigen salaris in te leveren. Zie je dat een man al doen?!

Dus… Ja! De wereld wordt mooier als er meer vrouwen met invloed komen.
De hoogste tijd dus dat ik een sollicitatie naar Mark stuur want van een flinke dosis Sallands boeren-vrouwen-verstand knapt Nederland vast enorm op!

Fijne kerst buurman.

Ps: mijn mail werkt ook heus vanuit Het Torentje.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.