Buuv komt op bezoek in keurig jurkje, maar met klompen aan

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Buurman en buurvrouw schrijven elkaar eens in de zoveel tijd een digitale brief. Volg ze in dit dossier. Vandaag is het de beurt aan buurvrouw. Zij reageert op buurman die naast een verhaal altijd graag ook de andere kant wil belichten.

Dag buurman,

Die avondklok houdt ons nog flink in de greep hè? En het nadenken over contra’s ook. Zoals je al schreef. Ik houd ook van contra’s. Het maakt nieuwsgierig en vraagt om door te denken.

Tja… die N35. Moeilijk vraagstuk. Als we nog even wachten hebben we toch zelfrijdende deel-auto’s? Die ons in 1 x naar de steden om ons heen brengen. Of een Sallandse hyperloop? Dan doet het asfaltvraagstuk er niet meer zo toe. De natuur kan verder opkikkeren en we worden allemaal gelukkiger omdat ‘de druk eraf is’. Zullen we dan meteen stoppen met het publiceren van de ideale plaatjes waar de perfecte nep-schoonheid van af spat? Dan kunnen de burn-outs de kast in en verdiepen we ons weer in de inhoud van de mens: het goede hart.

Ik mis dat soms zo meer buurman. Het draait allemaal maar om perfectie in de wereld. Geen échte. Maar fake.
Ons uiterlijk moet eraan geloven; het is voor velen nooit mooi genoeg. En door de opkomst van Kunstmatige Intelligentie faken we er online ook flink op los. Ik houd juist zo van écht!

We zien veel nepnews en deepfake, ik zou wensen dat die woorden geen bestaansrecht hadden.
Ook in ons kleine landje lezen we er steeds meer over. Wat ben ik dan dankbaar dat wij op het platteland wonen.
Hier boert de wethouder nog en komt de burgemeester uit een omliggend dorp. Hier kijken we nog over de heg voor een praatje met de buren.

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg bestrijd ik altijd, maar vandaag even niet!

Ik zie je gauw weer buurman. En ik kom gewoon in een keurig jurkje maar wel op mijn klompen.

Je buuf!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.