Buuv, jullie moeten ons mannen beschermen tegen ons zelf

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Ja Buuv, gelukkig dat we het samen gezellig hebben met af en toe een gesprekje over de heg en soms een kopje koffie in de huiskamer, want op straat is het niet zo gezellig meer. In de winkel staat het personeel achter plexiglas en je herkent je beste vrienden niet meer vanwege een mondkapje.

We hadden de laatste keren over de kerk als huiskamer. Maar ook daar is de samenkomst ‘afgeschaald’. Ook al wilden ze er in Staphorst hard bewijs voor dat ze een superspreader waren. Gelovigen die ergens hard bewijs voor willen. Ik zie een grote olifant in de kamer…

Als je door het dorp loopt en je neemt even afstand van jezelf, dat je bijvoorbeeld even een jaar op Mars was geweest of zo, en dat je nu terugkomt, dan besef je pas in wat voor Zombie-wereld we terecht zijn gekomen. Naast mondkapje en plexiglas, ook anderhalve meter en overal handgel-pompjes. Hoesten in de ellenboog, in quarantaine als het wat prikkelt in de keel. En ook erg: geen lekkere graaihapjes meer bij de notenwinkel!

Jij als vrouw buuv, zou jij andere maatregelen genomen hebben dan het economische mannendingetje van Rutte, De Jonge en Grapperhaus die vooral de cafe’s weer open wilden omdat we wel een borreltje verdiend hadden? Weet je, ik begin me dat serieus af te vragen, of we niet beter af zijn met vrouwen aan het bewind.

Zo’n mannetje wil – ter compensatie? – een grotere auto, harder rijden, makkelijk voedsel. Dus 130 in een SUV, roundup op het land en kroegen weer open. En gauw wat. Actievoerders denken zelfs dat de N35 in blijde verwachting is van een vierbaansweg.

Maar jij buuv, zou jij een vierbaansweg willen baren? Een baby willen voeden met voedsel dat bestrijdingsmiddelen nodig had? Een kind op de wereld willen zetten waar mannen het CO2- en stikstofprobleem niet oplossen, maar kijken hoe ze het kunnen omzeilen? Is corona eigenlijk wel het probleem, of is het niet meer dan een gevolg van wat mannen van de wereld maken.

Moeten wij mannen niet beschermd worden door jullie vrouwen?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant