Buuv, fijn dat je gisteravond de hond voor me uitliet

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Buurman en buurvrouw schrijven elkaar eens in de zoveel tijd een digitale brief. Volg ze in dit dossier. Vandaag het de beurt aan buurman.

Dank je buuv, dat je gister zo lief wilde zijn mijn hond uit te laten. Kon ik lekker voetbal kijken en hoefde ik er rond middernacht niet meer uit voor het avondplasje van Victor.

Mooi ook, dat jij op die manier jouw avondwandelingetje kon laten doorgaan. Die avondklok… ik hoor de meest mooie manieren om hem te ontduiken. Mijn studenten beginnen hun feestjes nu om 21.00 uur en die duren dan tot 04.30 uur. En ik hoorde ook al mensen die hun thuiswerktijden aanpassen naar de avond, en verschuiven zo hun avondbezoekjes naar de middag.

Ik vraag me echt af wat die avondklok toevoegt aan de crisis, ik zie de voordelen niet. Maar wel de inventieve oplossingen. Die komen bij mij toch echt in het rechter rijtje van de nadelen.

Maar buurman, jij wil toch ook van deze crisis af?
Tuurlijk Buurvrouw, ik wil ook van de crisis af. Maar ik kan er maar moeilijk aan wennen dat we als land op slot moeten terwijl er op de IC veel mensen liggen die hun leven voor die tijd al verknald hadden.

Maar buurman, die regels zijn toch door deskundigen bedacht?
Ik weet het buuv, door deskundigen die eerst zeiden dat mondkapjes niet hielpen, toen mondkapjes verplichtten en binnenkort gaan zeggen dat eigenlijk alleen medische mondkapjes zinnig zijn. Een argumentatie die gelijk op loopt met de voorradigheid van de kapjes.

Maar buurman, hou jij je dan niet aan de regels?
Weet ik eerlijk gezegd niet, buurvrouw. Ik kan die veranderingen niet bijhouden. En zeg nou zelf: waarom mogen mijn vrouw en ik niet me z’n tweeën naar mijn alleenwonende moeder, terwijl zij wel in haar eentje bij ons op bezoek mag…

Aan de regels houden, aan de regels houden. Bij ons achterlangs is sluipverkeer ook niet de bedoeling. En als ik 30 in een woonwijk rij, halen ze me in, snijden ze me af en krijg ik een middelvinger. Nog een stapje verder buuv, GemeenteBelangen wil dat er wat gedaan wordt aan de veiligheid van bezoekers aan de Ivoor aan de Raarhoeksweg in Raalte. Maar dat boeren rondom de Ivoor landbouwgif gebruiken maakt ze niks uit.

Wat ik er maar mee zeggen wil: corona is lastig op korte termijn, maar het is ontstaan vanwege ons gedrag op lange termijn. Je leeft in je eigen keuzes.

De buurman

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.