Buurvrouw: “Raalte blijft verrassen!”

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Dag buurman,

Wat kan ik toch ontzettend om je lachen. Je hebt die ene vuurpijl van mij dus nog gezien ook? Wauw, timing!

Hoewel de meeste buren mij waarschijnlijk als een feestelijk type typeren, houd ik niet zo van vuurwerk, het geknal en de verplichte vrolijkheid op oudjaarsavond. Ik zit het liefst warm binnen om daar met Dionne Stax de laatste secondes af te tellen. Lekker rustig het voorbijgaande jaar te overdenken. Plannen te maken voor 2020.

Het is best een bijzonder jaar he? Alleen het getal al… 1919 maakten we niet mee. En 2121 is voor de kinderen van onze kinderen. Wat ik me daardoor afvroeg, en aangezien jouw timing af en toe zo subliem is, is of jij wellicht een teletijdmachine voor mij kunt bouwen?

Ik ben zo benieuwd hoe de wereld er in die tijd uitziet. Kiest iedereen dan zijn of haar eigen geslacht? Of is het een grote genderneutrale wereld? Is de zee weer schoon zonder plastic soup? Recyclen we alles en is Salland bedolven onder de bomen, pluktuinen en groene weides? En doet de burgemeester van die tijd ook mee aan wedstrijden?

Wat dat laatste betreft: ‘onze’ Martijn Dadema, en daarmee Raalte, kwam afgelopen week landelijk in het nieuws. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb werd gekozen tot beste lokale bestuurder van het land in 2019. Op de tweede plaats eindigde Martijn! Het viel me op dat hij geprezen wordt om zijn krachtige en communicatieve bestuurswijze.

De wedstrijd werd door het vakblad Binnenlands Bestuur georganiseerd. Super mooie PR natuurlijk maar WAAR roemen we hem nu zo om? Ik verdrink in deze, buurman: onze burgemeester zegt namelijk ‘blij te worden dat de jury zegt dat Raalte op een vernieuwende manier bezig is om samen met de inwoners onze gemeenschap vorm te geven. De Raaltenaar merkt dat omdat de gemeente naar jouw mening luistert. Als je een goed idee hebt om iets aan de gemeenschap bij te dragen, dan vind je een luisterend oor. We waarderen je mening.’

Ik weet niet of je het kunt zien op zo’n afstand buurman, maar ik trek mijn wenkbrauw op. Dus als je als gemeente LUISTERT naar je inwoners en je waardeert creatief meedenken, dan ben je vernieuwend bezig.

Ik startte dit bericht al met een aantal vragen maar het aantal is inmiddels hard toegenomen. Ik zal ze niet allemaal stellen. Eerlijk is eerlijk, Raalte blijft je verrassen.

Ik ga maar eens aan het werk. Want al dat gepraat schijnt nogal vernieuwend te zijn 😉

Maak er wat van buurman, goed goan en blief bie de les, doar win ‘ie het meeste met.

Je buuv.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.