BurgerBelangen zet sociaal Raalte op de kaart

Voor veel mensen zijn het lastige tijden. De energieprijzen zijn hoog en ook veel dagelijkse uitgaven worden duurder. In de gemeente Raalte zijn er veel initiatieven om mensen die moeite hebben rond te komen te helpen.

Interessant? Deel het artikel

BurgerBelangen 230216 Raalte sociaal

Om te laten zien hoeveel mooie initiatieven er zijn is RaalteSociaal.nl opgezet. Een kaart waarop je alle initiatieven vanuit de samenleving kunt vinden. De interactieve kaart is een initiatief van de fractie van BurgerBelangen. Zij lanceren deze kaart op Valentijnsdag: een dag waarop mensen meer omzien naar hun naasten.

“Tijdens een steunfractie-vergadering werd aangekaart dat er veel initiatieven zijn, maar dat deze soms lastig vindbaar zijn.”, zo vertelt Dafne Holterman. Zij volgt namens de fractie van BurgerBelangen de initiatieven in het sociaal domein op de voet. De fractie regelde de website, en samen met een aantal steunfractieleden werd nagedacht over de vulling.

Beschikbaar in alle talen

De website is met één druk op de knop in iedere taal te bekijken. “Zo hopen we een toegankelijk overzicht te bieden aan iedereen. Ook aan inwoners van onze gemeente die de Nederlandse taal nog niet voldoende machtig zijn.”, aldus Dafne.

Wat inwoners van de gemeente Raalte allemaal voor elkaar doen is zeer divers. Van een boodschappenhulp tot een kledingbank. Niet-duurzame apparaten worden bij minima vervangen door duurzamere apparaten, om te zorgen voor een lagere energierekening. En ga zo maar door. “Met deze kaart bieden we iedereen die dat nodig heeft een helder overzicht.”

Niet alleen voor het “halen”

Op RaalteSociaal vind je een overzicht van alle boodschappenkastjes, zwerfbibliotheken en andere initiatieven op sociaal gebied. Steunfractie-lid Johan Schotman: “Het helpt niet alleen om te laten zien waar je iets kunt halen. Hopelijk laat deze kaart zien dat veel mensen iets doen voor de medemens, en stimuleert het hen om óók iets te doen.”

 

Klik hier om de kaart te bekijken

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *