BTW op zonnepanelen verdwijnt

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen

Als je zonnepanelen koopt, kun je de BTW terugkrijgen. Dat is om ze goedkoper te maken. Maar om dat te realiseren moest er een U-bocht gemaakt worden: als je stroom opwekt en teruglevert, ben je een energiebedrijfje en als bedrijf kun je de BTW terugkrijgen.

Overheden doen graag moeilijk, maar soms maken ze het ook eenvoudig: Europees is nu overeengekomen dat er geen BTW op de panelen meer geheven hoeft te worden. Daar is jaren over onderhandeld. De BTW is er in werkelijkheid niet af trouwens, hij komt in een tarief van 0%… Deze methode kan ook toegepast worden voor andere milieuvriendelijke goederen. Het nieuwe kabinet is van plan ook biologische groenten onder dat tarief te laten vallen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.