Broeklander Anton Bouwhuis exposeert in foyer Hoftheater

In de foyer van het Hoftheater in Raalte hangen tot eind juni werken van de Broeklander kunstenaar Anton Bouwhuis.

Interessant? Deel het artikel

schilderij anton bouwhuis

Broeklander Anton Bouwhuis (1946) volgde zijn eerste tekenlessen aan de opleiding voor tekendocenten in Deventer. Later volgde hij avondlessen aan de kunstacademie AKI in Enschede en op Hogeschool Windesheim in Zwolle (MO Tekenen). Hij was ruim 35 jaar werkzaam als docent tekenen in het voortgezet onderwijs.

Als tekenaar werkt hij onder meer graag met pen en Oost-Indische inkt. Zijn tekeningen, waaronder boekillustraties, maar ook zijn etsen, hebben vaak een illustratief karakter. Ook het grafisch ontwerpen is hem niet vreemd en ontwierp hij in het verleden talloze logo’s.

In de onderwerpkeuze voor zijn schilderijen laat hij zich, met gevoel voor toon en kleur, vooral inspireren door de alledaagse werkelijkheid. Een spel van licht en schaduwvormen spelen in het werk vaak een grote rol.

De expositie is te zien in de foyer als je daar toch bent in verband met een voorstelling. Maar als je overdag een kijkje wil nemen kan dat ook, dan moet je even bellen met Hein Haarman  tel. 0617098337

De expositie is te zien tot 30 juni 2024.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.