Brillante Quartet in de Nicolaaskerk Wijhe

Op 12 maart j.l. hebben we kunnen genieten van Die schöne Müllerin, uitgevoerd door het zeer ervaren duo Harrie Sproncken en Hein van Ooij. In onze concerten bieden we graag ook ruimte aan jong talent. Dank zij de goede contacten met ArtEZ lukt dat nu ook het komende koffieconcert weer.

Interessant? Deel het artikel

Foto Brillante Quartet

Zondag 2 april komen 4 jonge musici naar Wijhe die sinds enige tijd een strijkkwartet vormen. Het zijn:
– Eider Armendariz Cividian, viool
– Tristán Savoye Matamoros, viool
– Adrián Abad Antoñanzas, altviool
– Aymara Gosen, cello

De Nicolaaskerk krijgt de primeur. Na een jaar met elkaar oefenen en ontwikkelen zijn ze nu zover dat ze een uitvoering tijdens ons koffieconcert kunnen laten horen.
En ze komen met een uitdagend programma:

Het Strijkkwartet No. 4 van Joseph Haydn (1732-1809)
en het Strijkkwartet “American” van Antonín Dvořák (1841-1904).

Haydn wordt wel gezien als de grondlegger van het strijkkwartet.
Hij had grote invloed op componisten uit zijn tijd, maar later ook op iemand als Dvořák, die zijn strijkkwartet “American” in 4 dagen componeerde.
De leden van Brillante Quartet hebben verschillende achtergronden. Ze hebben allen zowel orkestervaring als solistische ervaring. Ze laten ons graag delen in hun enthousiasme om samen muziek te maken.
“Ons Brillante Quartet is in 2022 opgericht. Wij zoeken steeds naar stukken die ons inspireren en waardoor we als ensemble kunnen groeien. Iedere compositie zien we als een klein laboratorium, waarin we kunnen experimenteren om die fris te laten horen en met plezier te spelen.´

Het koffieconcert op zondag 2 april begint om 11.45 uur. De toegang is vrij. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken in de uitgangscollecte.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *