Breicafé Olst geeft kunstwerken een accent

Het breicafé in Olst bestaat 1 jaar. Vanwege deze verjaardag willen de initiatiefnemers laten zien dat een idee in korte tijd kan leiden tot een beweging met vele betrokkenen. Een aantal kunstwerken in Olst krijgen een gebreid accent. Het Winkelende Vrouwtje van Theo Scheurs wordt voorzien van een hoed en een tas. In het park staat GA’K, GA’K NIE van Spaceboys er gekleurd bij. Het oorlogsmonument in de Pluimstraat van Firma Hofstra krijgt een sluier van klaprozen en vanaf het bankje van het Willie Dobbenplantsoen door Herensocieteit voorheen Nuts Neut heeft u uitzicht op een klein eiland. 

Interessant? Deel het artikel

Breicafe 240209 groep

Een jaar geleden hebben drie vrouwen gedacht dat het leuk zou zijn om een avond met een groepje te breien, te haken of iets anders te doen in het Holstohus. Laagdrempelig, zelf je consumptie betalen, werken aan eigen werk en geen verplichtingen. Het Holstohus wilde meewerken, de tafel in de hal was beschikbaar voor dit initiatief. Na een oproepje in de plaatselijke krant waren er wel 30 aanmeldingen. Die tafel was te klein en het Holstohus heel snel gereageerd en heeft het café opengesteld. 


(tekst loopt door onder afbeelding)

Eens in de twee weken breien of haken zo ongeveer 20 a 25 vrouwen. Bij aanvang was er een breiman, deze is helaas aan een ernstige ziekte overleden. Tijdens het relatief korte ziekbed heeft het breicafé met vele handen een deken gebreid als symbool van warmte en genegenheid voor deze meneer. 

 

En nu dan het eenjarig bestaan. Ongeveer 42 vrouwen zijn betrokken. Er is een app, een facebookpagina en er zijn persoonlijke gegevens uitgewisseld. Veel vrouwen komen iedere twee weken en hebben nieuwe contacten gelegd. Vrouwen die zich verheugen op deze avond. Creatievelingen die geïnspireerd worden door elkaars werkstukken. Als er vragen zijn over het breien van een hiel of het juist aantal steken voor de hals is er altijd wel iemand die advies kan geven. Als er een actie is waarvoor breiwerken nodig zijn, gaan er vrouwen aan de gang. 

 

Om het eenjarig bestaan te vieren, voegen vrouwen tijdelijk iets nieuws toe aan bestaande kunstwerken, waardoor er naar opgekeken wordt en het misschien een glimlach veroorzaakt. Dat breien een ambacht is die in nieuwe vormen kan inspireren en verbinden, wil het breicafé hiermee graag onder de aandacht brengen. 


(tekst loopt door onder afbeelding)

Initiatiefnemers 

Marjolein Bartels, Alice Lollinga, Anita Dekker


Het breicafé Olst is open voor wie wil op dinsdagavond in de even weken van 
19.00-21.00 in het Holstohus Olst. 

 

Breicafé Olst op Facebook

breicafe logo olst

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.