Brandweer IJsselland beschikt over coldcutter

Interessant? Deel het artikel

daniel-tausis-loeqHoa1uWY-unsplash

Na een periode van inbouwen en oefenen, beschikt Brandweer IJsselland vanaf nu definitief over een coldcutter. Hiermee kan de brandweer met een waterstraal onder hoge druk een gat boren in o.a. hout, staal en beton. Brand kan vanaf buitenaf dus veiliger worden bestreden. 

In de Randstad en in het zuiden van Nederland werd al langer met soortgelijke systemen gewerkt, maar nu volgt IJsselland als eerste regio in het noordoosten van Nederland. Belangrijk, want de ontwikkeling van brand in gebouwen verandert. Hoe breder de hulpmiddelen van de brandweer, hoe veiliger én effectiever een brand bestreden kan worden.

De coldcutter is een van de belangrijkste ontwikkelingen. Door kleine waterdruppels onder hoge druk te brengen, kan de waterstraal door hout, beton, staal en andere constructiematerialen boren. Vanaf elk gewenste locatie kan daarmee een opening worden gemaakt, waardoor het blussen van buitenaf kan starten. Een stuk veiliger.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.