Bouwen met hout heeft vooral veel voordelen

Interessant? Deel het artikel

houtbouw

Bouwen met hout lijkt op alle fronten beter dan de traditionele manier van bouwen. Dat blijkt uit een artikel van Bouwtotaal. Het artikel is vooral geschreven vanwege de toenemende vraag naar houtconstructie-materiaal. Die toenemende vraag komt door de voordelen en daardoor toename van houtbouw.

Houtbouw heeft bijvoorbeeld als voordeel dat het gebruikte materiaal herwinbaar is. Een boom groeit immers steeds weer opnieuw. Je zou dan denken dat je op enig moment gebrek aan bomen hebt, maar als je deze aflevering van Tegenlicht bekijkt, krijg je uitgelegd dat dat niet het geval is. Bouwen met hout kan nu al zonder problemen.

Naast dat hout hernieuwbaar is, zijn er ook bouwtechnisch vooral voordelen, blijkt uit het artikel van Bouwtotaal: “Bouwen met hout, houtskeletbouw, met gelamineerd hout of kruislaaghout geeft veel bouwtechnische voordelen: het bouwproces wordt exacter en sneller, er is lichter materieel en minder personeel nodig dan met traditionele bouwmaterialen.”

In Nederland lopen we niet zo voorop met houtbouw. Maar er zijn in Scandinavische landen, maar ook in bijvoorbeeld Berlijn, al hele wijken neergezet van hout. De Aarden Huizen in Olst zijn ook geheel van hout. Herman Harms en Bouwbedrijf Meijer zetten het Natuurlijk Huus in Raalte neer van helemaal hout. Zowel de Aarden Huizen als het Natuurlijk Huus geven regelmatig excursies.

Lees hier het artikel in Bouwtotaal.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.