BOSSdag 2023 in Veenendaal, het ultieme kennis- en netwerkmoment op het gebied van Bewegen Ontmoeten Spelen en Sporten.

Gemeenten en andere overheden laten netwerken en kennis laten delen, om gezamenlijk stappen te zetten in een uitdagende, inclusieve en toekomstbestendige buitenruimte voor Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten. Met dit doel organiseert OBB spelmakers + ruimtedenkers de BOSSdag 2023. Of zoals Arjan Vreugdenhil het zegt: ‘We brengen de juiste vakidioten met elkaar in contact en daar ontstaan ontzettend toffe dingen uit’.

Interessant? Deel het artikel

© OBB
© OBB

Het klinkt misschien vreemd: als advies en ontwerpbureau je kennis delen en je eigen opdrachtgevers met elkaar die kennis ook weer laten delen. Is dat niet je eigen glazen ingooien? Is het commercieel gezien niet verstandiger om je opdrachtgevers een beetje dom te houden zodat jij altijd de expert blijft die ze nodig hebben? Misschien wel. Maar dat is niet hoe OBB werkt, daar geloven wij niet in. De uitdagingen waar we met onze leefomgeving voor staan vragen een samenwerkende houding van overheden, kennispartners en marktpartijen.

 

Op 16 mei 2023 organiseert OBB spelmakers + ruimtedenkers daarom een ultiem kennis- en netwerkmoment: de BOSS-dag 2023, een kennis- en netwerkdag voor ambtenaren van regionale en lokale overheden op het gebied van BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten) in de openbare ruimte.

Een inhoudelijk sterk programma afgewisseld met netwerkmomenten biedt deelnemers die 16e mei een volledige kennis- en netwerkdag op het gebied van BOSS. Het doel van de dag is om van alle deelnemers gepassioneerde amBOSSadeurs te maken zodat zij zelf met deze thematiek in hun gemeente/provincie/ organisatie aan de slag gaan of blijven.

‘We brengen de juiste vakidioten met elkaar in contact en daar ontstaan ontzettend toffe dingen uit’.

De BOSS-thematiek en visie raakt veel beleidsgebieden en ambtelijke programma’s, zowel in de gebruikswaarde/hardware als de belevingswaarde/software als de toekomstwaarde/orgware. Voor al deze invalshoeken zijn er interessante lezingen en workshops. Juist de integraliteit van de thema’s en aanpak krijgt de ruimte op deze dag. Of je dus een beheerder, beleidsmedewerker, jongerenwerker, teammanager, inkoper, ontwerper, welzijnsmedewerker, ecoloog, buurtsportcoach, participatiemedewerker of projectleider bent; deze dag is voor jou, en deze dag heeft jou nodig!

Thema’s als duurzame gebiedsontwikkeling, eenzaamheid, positieve gezondheid, zelfredzaamheid, beheersbaarheid, leefbaarheid, integraal werken en databeheersing krijgen alle een plek op deze BOSS-dag. Steeds met als uitgangspunt en doel de BOSS-visie: een buitenruimte die voor iedereen uitnodigt en uitdaagt tot samen Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten.

Het programma en meer informatie is hier te vinden.

Daar zul je zien dat er een interessante mix is tussen bekende inspirerende sprekers als Dave Ensberg (Jantje Beton) en Marco Te Brömmelstroet (Recht van de Snelste) en werksessies van mede-vakidioten, amBOSSadeurs die volop bezig zijn met BOSS, zoals de gemeenten Assen, Ede, Utrecht en Tilburg. Met doorlopende interactieve netwerk- en kenniswerkvormen zorgen we voor een zinvolle dag in een ontspannen sfeer.

De dag wordt centraal in Nederland gehouden, in de Basiliek in Veenendaal, op loopafstand van intercitystation Veenendaal-De Klomp. We zijn er trots op dat de gemeente Veenendaal, een van de eerste BOSS-gemeenten in Nederland,  deze dag wil hosten. Ook weer zo’n mooie samenwerking.

Enthousiast geworden om op de BOSS-dag aanwezig te zijn? Wees er snel bij en ga naar www.obb-ingenieurs.nl/bossdag-2023 om je aan te melden.

Samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers

Het klinkt misschien vreemd: als advies- en ontwerpbureau je kennis delen en je eigen opdrachtgevers elkaar die kennis ook weer laten delen. Maar OBB gelooft dat de uitdagingen waar we met onze leefomgeving voor staan een samenwerkende houding vraagt van overheden, kennispartners en marktpartijen. Daar steken we met veel plezier en passie onze energie in.

Daarbij is OBB continu in ontwikkeling om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan op een kind- en beweegvriendelijke manier, met creatieve nieuwe oplossingen en visies. Dit vraagt van de andere kant ook goed opdrachtgeverschap van overheden die niet alleen durf hebben, maar ook inzicht en kennis van huidige ontwikkelingen en oplossingsrichtingen. Bovendien is het zo gewoon leuker samenwerken.

“Wij geloven dat de uitdagingen waar we met onze leefomgeving voor staan een samenwerkende houding vraagt van van overheden, kennispartners en marktpartijen.”

Uitwisseling tussen gemeenten

Hoe mooi is het vervolgens om samen met een huidige opdrachtgever aan een andere gemeente te laten zien welke mooie projecten en processen je samen doorlopen hebt, en tot welke concrete interventies en inrichtingen dit heeft geleid. Op dit soort uitwisselingsmomenten zie je bij de betrokken ambtenaren de passie voor hun vak, en kun je als adviseur mooie gesprekken hebben over leerpunten en interne strubbelingen, maar ook over best practices en het maatschappelijk effect dat gecreëerd is. Het voordeel is dat veel gemeenten dezelfde uitdagingen hebben en dat – als je dit snel en concreet deelt – we niet overal opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.

De amBOSSade

Om de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen gemeenten en kennispartners nog meer structureel vorm te geven heeft OBB een community opgezet: de amBOSSade. Vanuit deze community komen het hele jaar door updates op het gebied van BOSS zoals je dit bij OBB mag verwachten: relevant, verbindend en een tikkie eigenwijs. Want samen werken we aan BOSS, samen maken we positieve impact, samen vertellen we het verhaal. Daarvoor zijn al die amBOSSadeurs, die vakidioten door het hele land (en daarbuiten) onmisbaar.

In elke amBOSSade-update deelt een amBOSSadeur zijn best practice aan de hand van een recent project, ontvang je de recentste ontwikkelingen op het gebied van buiten Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten, delen wij onze gevraagde of ongevraagde opinie over relevante vraagstukken en vind je de komende events die voor jou relevant zijn om je te ontwikkelen, te netwerken en kennis te delen. Aanmelden kan simpel via arjan@obb-ingenieurs.nl

Wil je je aansluiten bij de amBOSSade, en de updates ontvangen? Meld je aan door te mailen naar arjan@obb-ingenieurs.nl

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.