‘Boerenbeleving’ voor 500 fietsers tijdens Hemelvaart

Biggetjes en lammetjes knuffelen, een demonstratie asperges steken en een melkrobot van dichtbij in werking zien. Zo maar een greep van alles wat te zien was op de zeven boerenbedrijven die hun deuren open hebben gezet voor publiek tijdens Hemelvaart.

Interessant? Deel het artikel

Salland boert 230521 asperge boer

De fietstocht is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen drie verschillende organisaties: Salland Boert en Eet Bewust, LTO Salland en de Belevenisfietsroute. Met als resultaat: een uitverkochte fietstocht en vele enthousiaste reacties.

Doel van de fietstocht is om mensen met open armen te ontvangen op de boerderij. De organisatie vertelt: ‘We vertellen als voedselproducenten graag over ons vak, onze passie. Maar het helpt nog beter om gewoon de deuren open te zetten en mensen het zelf te laten zien. We zorgen elke dag zo goed mogelijk voor onze dieren en gewassen.’

Naast een kijkje op de boerderij, kon er ook letterlijk van het boerenleven geproefd worden. Op ieder bedrijf werd een hapje of drankje van Sallandse bodem geserveerd, zoveel mogelijk van eigen producten. Van een broodje beenham tot aspergesoep, en van een geitenkaashapje tot een lekker boerenijsje. Stuk voor stuk vielen de hapjes goed in de smaak.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen, daar doe je het voor. Er zijn goede gesprekken gevoerd, kritische vragen gesteld en oprechte interesse getoond. Met als resultaat: wederzijdse waardering, en een heerlijk gemoedelijk Sallands sfeertje!”

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.