Boerderijwinkels pleiten voor btw-verlaging op duurzame landbouwproducten

Interessant? Deel het artikel

In coronatijd gaan meer mensen naar duurzame boerderijwinkels. Dat merken de Sallandse biowinkels. Maar dat blijkt ook uit een enquete van de Natuur en Milieu Federaties.

Duurzame boerderijwinkels willen volgens die enquete ook een lager btw-tarief voor gezonde en duurzame producten. En je zou ook de milieuvervuilende werkwijze van andere producenten moeten doorbereken in de prijs. Uit de enquête blijkt dat sommige winkels wel 50% meer bezoekers trekt! De nieuwe klanten kiezen bewust voor gezonde, duurzame streekproducten en ontwijken drukke supermarkten.

Volgens Jan Overesch, met een biologische winkel in Raalte, ontbreekt het de politiek aan langetermijnvisie: “Het is de hoogste tijd dat er een overheidscampagne komt waarbij duurzame lokale producten in de schijnwerpers worden gezet.” Samen met ondermeer Natuur en Milieu Overijssel roepen de biologische winkels minister Schouten op om de duurzame landbouw te stimuleren met bijvoorbeeld een btw-verlaging.

In deze uitzending van Kiek An staat biologisch voedsel centraal.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.