Boeken

Het aardige van het woord boeken is dat het zowel werkwoord als zelfstandig naamwoord kan zijn.

Interessant? Deel het artikel

Boeken_JoopvanderWal (1)

Als je het als werkwoord beschouwt zijn er duizenden mensen die hun brood ermee verdienen. Het boeken van allerhande zaken lijkt tegenwoordig welhaast voorbehouden aan de mensen die de weg weten in alle websites, wachtwoorden en identificatiecodes. Je bent als digibeet maar wat blij dat er mensen met een allervriendelijkste stem zijn die iets voor jou, speciaal voor jou, willen regelen.

Wanneer we kijken naar boeken als zelfstandig naamwoord weet elke spreker van het Nederlands als moedertaal dat het gaat over minstens twee. Eéntje zou een boek zijn en ‘Ik boek’ bestaat ook wel, maar dat zijn meestal de laatste woorden die je uitspreekt in een reisbureau.

Boeken hebben wel degelijk een relatie met vakantie. Niet zelden zijn koffers tot het maximum gewicht geladen omdat er boeken in meegenomen worden. Menig harde werker ziet in de vakantie de kans schoon eindelijk te beginnen aan de stapel ‘die-moet-ik-nog-eens-lezen’. Zeker bij verjaardagen worden vaak fraai ingepakte boeken aan de jubilaris overhandigd die ze vervolgens op voornoemde stapel laat verdwijnen. Totdat het vakantie is!

Een boekje meenemen op vakantie, daar is nu een goede gelegenheid voor. In mei verschenen er twee boekjes van mijn hand: Ja, beter!, en ook: Morgen is er weer een dag. Geen ingewikkelde verhalen, maar twee bloemlezingen van columns die in de afgelopen 10 jaren verschenen in de Huis-aan-Huis/ReklaMix. De boekjes zijn voor €10 per stuk te koop bij Primera Korten in Olst en bij Boekhandel Jacobs&Jansen in Wijhe. Geen zware kost, uitstekend geschikt om te lezen tijdens een lange autorit of lekker lui voor de tent. Het meeste van de opbrengst gaat naar Stichting Dichterbij-Clown om mensen op een andere manier even uit de zorgen van alledag te halen. Ook daarom van harte aanbevolen!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.