BNI de Wouw is gevlogen, welkom ZakenNet Salland

Sallandse ondernemers sluiten zich aan bij een andere regionale netwerkclub.

Interessant? Deel het artikel

Zakennet 230404 bijeenkomst mensen

De plek is hetzelfde, het ontbijt blijft om je vingers bij af te likken en de groep is onveranderd en breidt zich zelfs uit. Eigenlijk is dus alleen de naam veranderd. De aangesloten regionale ondernemers bij netwerkclub BNI de Wouw in Raalte hebben namelijk unaniem besloten verder te gaan onder de vlag van ZakenNet Salland. “We hebben dertien jaar naar volle tevredenheid gefunctioneerd als BNI, maar we konden ons niet verenigen met de nieuwe koers van BNI”, verklaart voorzitter Martijn Colenbrander.

Van een wereldwijde speler als BNI (Business Network International) naar een regionale netwerkorganisatie met groeipotentie (ZakenNet Salland). Voor een buitenstaander lijkt het misschien een stap terug, maar Colenbrander ziet het duidelijk anders. “Het is juist een stap vooruit. Een stap die beter past bij hoe wij als ondernemers in Salland in het leven staan.”

ZakenNet Nederland is ontstaan vanuit het Vechtdal en inmiddels zijn zes regionale afdelingen in de provincie Overijssel actief: Hardenberg, Ommen, Emmen, Zwolle, Kampen en Raalte. De ambitie van de initiatiefnemers is om de organisatie langzaam uit te breiden richting andere provincies. “Wat onveranderd blijft, is dat de kracht van onze club schuilt in het lokale en regionale ondernemerschap.”

Warm nest

De wortels liggen dus duidelijk in het oosten van het land en de mentaliteit van ZakenNet Salland is anders dan die van de BNI die heel duidelijk op Amerikaanse leest is geschoeid. “De afstand met de overkoepelende organisatie werd te groot. De laatste prijsverhoging van het lidmaatschapsgeld deed ons besluiten over te stappen”, stelt Colenbrander die blij is dat de leden van BNI de Wouw nu zonder uitzondering behoren tot ZakenNet Salland.

Het mooie van ZakenNet Salland is namelijk dat de uitgangspunten (samen ontbijten, netwerken, pitchen, kennis delen, ervaringen uitwisselen en elkaar aanbevelingen en omzet bezorgen) hetzelfde zijn, maar dat meer ruimte is voor eigen inbreng. “We hebben het gevoel in een warm nest terecht te zijn gekomen waar we samen kunnen bouwen aan groei”, is de conclusie van de voorzitter die tot slot benadrukt dat nieuwe leden van harte welkom zijn om aan te haken. En dat de echte kick-off plaats vindt op donderdag 4 mei.

De wekelijkse ontbijtsessie vindt plaats op donderdagochtend tussen 7.00 en 8.30 uur in het Hoftheater in Raalte.

 

Klik hier voor meer informatie en/of aanmelding als gast of nieuw lid

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *