Blikjesactie van Noaber-Energie betrekt inwoners bij het verduurzamen van hun wijk

Interessant? Deel het artikel

'@Noaber Energie
'@Noaber Energie

Energiecoöperatie Noaber-Energie wil Bathmen al in 2030 zoveel mogelijk energieneutraal hebben. Op weg daarnaar toe is een blikjesactie gestart. In de blikjes vind je van alles dat met energiebesparing te maken heeft: informatie over verduurzaming, het aanbod om gratis gebruik te maken van een energiecoach en een flyer waarop de inwoners konden lezen wat Noaber-Energie zoals voor de mensen kan betekenen. Bovendien kregen de inwoners een tegoedbon van €50,- om te besteden aan gratis energiebesparende artikelen.

In de blikjes zit ook een notitieformulier waarop inwoners hun suggesties, vragen en behoeften op kunnen noteren.

Noorderenk Verduurzamingsdag

Naast de blikjesactie organiseert Noaber-Energie op 11 september een Noorderenk Verduurzamingsdag. Noaber-Energie, energiecoaches, wijkbewoners en gemeenteambtenaren zullen op deze dag op een bakfiets door de wijk fietsen. Ze komen bij de mensen langs met kleine energiebesparende zaken zoals LED lampen, tochtstrips, radiatorfolie, brievenbustochtstrips, e.d. die gratis worden uitgedeeld en waar mogelijk ter plekke worden gemonteerd.

Er worden adviezen gegeven, vragen beantwoord en op persoonlijk vlak aandacht geschonken aan verduurzaming. Er wordt gekeken welke grote thema’s er leven onder de bewoners van de Noorderenk, zodat Noaber-Energie daar aandacht aan kan schenken en wellicht oplossingen kan bedenken, in samenwerking met de gemeente Deventer.

Meer weten over Noaber Energie? Bekijk hun website!

Daar vind je wat Noaber Energie drijft:

  • Hartstocht: Wij handelen vanuit passie om te zorgen voor een goed klimaat voor het nageslacht.
  • Ambitie: 75% klimaatneutraal in 2030.
  • Nuchterheid: Gewoon “doen” met respect voor initiatief en ondernemerschap.
  • Samenwerking: Boeren en burgers pakken het samen op.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.