Biologische Roquefort gewoonweg de lekkerste

Interessant? Deel het artikel

Roquefort biologisch kaas

Waarom zou ik biologische Roquefort kopen? Ik wil gewoon de lekkerste! Zo’n ietwat verwennerige opmerking kun je niet meer maken. Want de biologische Roquefort ís de lekkerste: in een smaaktest van het AD kreeg deze kaas een 9.

Toegegeven, die tests van het AD moet je niet zo maar vertrouwen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat leverancier Ekoplaza nog over de streep getrokken moest worden voor een advertentie 😉 en met de oliebollentest heeft het AD zichzelf een dikke onvoldoende gegeven. Maar toch: het was al nooit zo dat biologische producten minder waren, ze komen nu ook in tests hoger op lijstjes.

Dat ‘biologisch’ een hupje te nemen heeft komt ook omdat onze supermarkten met schone schijn de met landbouwbestrijdingsmiddelen groot gebrachte producten vooral over het voetlicht willen brengen. Daar kunnen ze goedkoper aan komen omdat ze mede de eindprijs bepalen (waardoor de boer soms onder kostprijs werkt en dan weer alles uit de kast moet halen om goedkoper te produceren). Groente en fruit moet er – wordt ons voorgehouden – vlekkeloos bij liggen, er worden zelfs sproeimachines in de supermarkt geplaatst om het allemaal mooier te laten zijn. De boeren-‘vakbladen’ houden over de ruggen van boeren dat beeld ook graag in stand. Zij verdienen immers ook hun geld via advertenties van ‘de grote jongens’.

Maar doe je een blindtest, dan komen vegaburgers beter uit de bus dan reguliere burgers. Zijn biologische appels en peren voller van structuur en smaak, zijn dus de biologische kazen nu ook in opmars.

Lees hier de test in het AD.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.