Biologisch landbouwareaal in de EU gestegen met 46% sinds 2012

Interessant? Deel het artikel

biologische landbouwgrond

Ondertussen bij de buren

Het totale biologische areaal in de Europese Unie (EU) bedroeg in 2019 13,8 miljoen hectare, wat overeenkomt met 8,5% van de totale oppervlakte landbouwgrond. Dit betekent een toename van 46% tussen 2012 en 2019. In Nederland gaat dat niet zo hard, met name ook omdat de Rabobank en co niet mee willen werken.

Oostenrijk koploper

Onder de EU-lidstaten waren de landen met het grootste aandeel biologische landbouwgrond in 2019 Oostenrijk (25,3% van de totale oppervlakte landbouwgrond), Estland (22,3%) en Zweden (20,4%), gevolgd door Tsjechië en Italië (beide 15,2%), Letland (14,8%) en Finland (13,5%).
De Rabobank belooft overigens beterschap voor het vernietigende beleid van na de oorlog tot nu.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.