Bijzonder nieuwbouwplan mooie en duurzame Noordmanshoek in Wijhe bereikt een mijlpaal

Interessant? Deel het artikel

voedselbos

Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van plan De Noordmanshoek in Wijhe. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe. De raad heeft eerder gevraagd een verdiepingsslag te maken, waarin met name de organisatievorm, financiële constructie en een gedetailleerd ontwerp zijn uitgewerkt. Daar is het afgelopen jaar hard aan gewerkt met als resultaat een prachtig uitgewerkte businesscase.

Duurzame ontwikkeling
De gemeenteraad is nu aan zet om het definitieve groene licht te geven voor de uitrol van dit plan. De raad wordt gevraagd mee te denken over de vorm en de omvang van de woningbouw. Wat betreft duurzaamheid (natuur, biodiversiteit en gezond voedsel) is het plan uitgewerkt. De stichting is trots op het resultaat, waarin de duurzame ontwikkeling vorm wordt gegeven door, voor en met de inwoners.

Het zonnepark wordt dit jaar al gerealiseerd door de coöperatie “Goed veur Mekare” en het zou mooi zijn als in het najaar begonnen kan worden met de eerste aanplant van het voedselbos.

Voor verder informatie over de plannen, mogelijkheden, meedenken en meehelpen kan men altijd contact opnemen met de stichting. Stuur een mail en we reageren zo spoedig mogelijk. Op de site vindt je alle mogelijkheden om de betrokkenheid aan te geven.

De uitgewerkte plannen zijn te vinden op de site van stichting www.noordmanshoek.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.